På utestedet BarRock på Brekstad var det en glad og fornøyd kjerne av ihuga sammenslåingsmotstandere som mandag kveld markerte resultatet av folkeavstemninga i Ørland med god drikke i glassene.

Til det lysner av dag

- Vi skal feire til det lysner av dag, men ikke hovere, sa Odd Arne Brekstad og Mikal Tyskø.

De fikk støtte av Åge Kotte, som også syntes det var greit å markere at planen om en sammenslåing av Ørland og Bjugn er lagt bort etter mandagens folkeavstemning.

Informasjons-seier

Den godt voksne gruppen av ørlendinger gjorde det klart at de ikke først og fremst feiret at bjugningene fikk nei til svar på frieriet denne gang. De var mest opptatt av at flertallet av ørlendingene ikke lot seg friste av det de ser som ensidig informasjon fra kommunene underveis i prosessen.

Tok fram flaggene

Bak disken på BarRock gliste pubvert Frode Flåteplass like bredt som gjestene.

- Jeg stemte også nei, sa Flåteplass.

Mandag kveld hentet han fram norske flagg som fikk plass på bardisken, og utenfor lokalet sørget han for levende lys.

Vekstkommune

- Vi er en vekstkommune, og vil få mer i veksttilskudd enn det som ble lovt som belønning om vi hadde slått oss sammen med Bjugn, mente Svein Brevik.

Han har fartstid som lokalpolitikker for både FrP og Venstre, og trakk fram at Ørland på mange måter er en lettdrevet kommune.

Har lovt Jensen en fest

Blant dem som feiret var også initiativtakerne til at professor Bjarne Jensen, som er en markert motstander av kommunereformen, besøkte Ørland for få uker siden.

- Jeg har lovt Bjarne Jensen en fest dersom det ble nei i folkeavstemningen, fortalte Odd Arne Brekstad.

Det løftet akter han å holde.

Pubvert Frode Flåteplass serverer Erlig Albrigtsen skummende drikke med norske flagg plassert på bardisken. Foto: Skjalg Ledang