I morgen, onsdag 17. februar skal komité for kollektivtrafikk og regional utvikling behandle søknaden om utviklingsmidler over en periode på tre til fem år som skal delfinansiere en stilling som forsvarskoordinator.

Kontor på rådhuset

Målet med stillingen er at man skal skape ringvirkninger og utvikling i midtnorsk næringsliv som følge av etableringen av kampflybasen i Ørland. I innstillingen fra fylkesmannen er det et sentralt moment at stillingen blir en del av miljøet i Fosen Innovasjon, samtidig som Fosen Innovasjon etablerer et eget kontor for den som ansattes på rådhuset på Brekstad.

Årlig ramme på 2,55 millioner kroner

Stillingen som forsvarskoordinator er planlagt å ha en årlig kostnadsramme på 2,55 millioner kroner. Av dette skal Ørland kommune bidra med 700.000 kroner. Videre er det tenkt at Bjugn kommune, næringsalliansen i Fosen og Fosen Regionråd bidrar med 50.000 kroner hver.

HAR DU LEST DENNE? Alle kontrakter til Trøndelag

I tillegg kommer 400.000 kroner fra Sør-Trøndelag fylkeskommune. Det øvrige årlige beløpet på 1,3 millioner kroner står oppført som egenfinansiering/egeninnsats.

Regional forankring

Fylkesrådmannen mener fiansieringsplanen viser en regional forankring av funksjonen, og er også opptatt av at man ser på etableringen av forsvarskoordinator i et perspektiv på 4-5 år. For 2016 er forslaget at fylkeskommunen bevilger 400.000 kroner fra regionale utviklingsmidler og at samme beløp i årene 2017-2020 går inn i fylkeskommunens ordinære budsjett.