- Jeg så godt at det var en bjørn. Den var rundt 20 meter foran meg. Jeg hadde ganske høy hastighet og greide ikke å stoppe. Dersom jeg hadde stoppet og begynt å rygge tilbake hadde nok bjørnen vært en halv kilometer unna uansett. Det så ut som den var på vei nedover mot elva, forteller Dalen.

Ingen tvil

Han kjører renovasjonsbilen i Åfjord, og er innom denne strekningen hver morgen. Han er ikke i tvil om at det var bjørn.

- Ingen tvil. Jeg så det på ryggen og hodet. Den var av samme størrelse som den som ble filmet på viltkameraet, bare at den var noe lysere, sier han.

Nær bebyggelse

Dalen har tenkt over at det kunne vært bjørn i nærheten og har sett etter den på sine kjøreturer. Da han først fikk øye på den, kom det likevel overraskende på ham.

- Det er jo ikke akkurat noe hverdagskost å se bjørn. Men jeg satt inne i en lastebil, så jeg ble ikke noe skremt, forteller han.

Fordi det var så tidlig på morgenen drøyde han til klokken 6 før han tok kontakt med noen angående observasjonen. Han googlet litt og bestemte seg for å kontakte politiet, som så kontaktet viltnemnda som varslet de nærmeste naboene. Dalen anslår at observasjonen fant sted om lag 500 meter unna det nærmeste huset.

Fosna-Folket har vært i kontakt med en representant fra viltnemnda i Indre Fosen kommune som rykket ut til området der bjørnen skal ha blitt observert kort tid etterpå. Vedkommende fant ingenting som tydet på at bjørnen hadde vært der.

- Har krysset veien

Dette er første gang bjørnen har blitt observert så langt vest på Fosen. Øyvind Dalen synes det er rart at bjørnen har kommet seg på denne siden av Skaudalen.

- Den ble jo observert ved Kråkmo sist. Da har den måtte krysse veien. Hvorfor den er over på dette terrenget stusser jeg litt over. Det er jo mer barfjell, og mindre skog der, sier Dalen.

Han synes ikke noe om bjørnens framferd i sommer, og føler med beitenæringen.

- Det ser jo ikke ut som bjørnen spiser sauene heller. Den bare ødelegger dem. Enten så må de jage vekk bjørnen eller skyte den. Nå begynner den å nærme seg bebyggelse også. Det er ikke noe særlig, mener Dalen.

Klage

Tore Solli i Indre Fosen kommune kan bekrefte at de har sendt inn klage på Fylkesmannens avgjørelse om avslag på søknaden om fornyet skadefellingstillatelse.

- Vi har mottatt klagen fra Indre Fosen kommune. Saken er per i dag ikke ferdigbehandlet, sier seniorrådgiver ved Fylkesmannen, Kjell Vidar Seljevold.