Stadsbygd IL har et godt friidrettsmiljø og nå kommer altså den etterlengtede friidrettbanen på 400 meter rundt kunstgressbanen ved samfunnshuset og idrettshallen.

Har rekorden

- Grusløpebanen ble laget i 1985 forteller Trond Selbekk som er en av veteranene innen friidrettsmiljøet på Stadsbygd. Og, han har faktisk fremdeles løperekorden i idrettslaget på 800 meter. Satt i 1976.

Fra v Trond Selbekk, Jan Petter Selbekk, Hans Petter Grønning og Sigmund Simonsen. Magne Tung, Benjamin Schei og Johan Kårli er også med i banegruppa. Foto: Sigrun Overland

- Vi håper og tror at med friidrettsbane får vi enda flere med, sier leder i Stadsbygd idrettslag, Sigmund Simonsen. Han poengterer at banen skal brukes av alle og håper at skoleelevene også kan benytte den til blant annet å løpe 60-meteren.

Seks løpebaner

Opprinnelig var det tenkt tre løpebaner. Det viser også tegningen over banen. Nå er det imidlertid bestemt at når det først lages en bane, skal det være seks løpebaner.

Banen asfalteres først, med en spesiell type asfalt som slipper vann igjennom. Deretter sprøytes gummien på.

- Det blir mye enklere når vi skal ha friidrettsstevner, blant annet i forhold til oppmerking, sier Hans Petter Grønning, som er trener i laget og med i banegruppa.

Kostnad

Banen koster mellom fem og seks millioner kroner. Rundt en tredjedel kommer fra tippemidler. Så har kommunen bidratt med en halv million kroner. I tillegg satses det på sponsormidler og kronerulling.

Illustrasjon av banen, men det blir seks og ikke tre løpebaner.

- Vi har ledige plasser for sponsorer på gjerdet rundt banen, hinter Sigmund Simonsen.

Vollen som er lagt mellom idrettshallen og banen skal fjernes og der planlegges det å sette opp tribune.

- Vi håper å komme i gang med jobben i høst og legge dekket til våren, opplyser Simonsen og legger til at både kommunen og sponsorer er positive til utbyggingen. Han regner derfor med at med den store dugnadsånden som fremdeles finnes på Stadsbygd, skal de klare å reise Fosens fineste idrettspark.