Arbeidslaget UB sin forretningsidé går ut på produksjon av et innovativt rundballespyd for bønder og landbruks-entreprenører. Produktets særpreg er at rundballespydet har en sikkerhetsmekanisme som gjør at det blir tryggere å bruke i trafikken, samt når det står parkert.

- Har jobbet beinhardt

- Vi er stolte og ydmyke over å ha kommet så langt og vinne denne prisen. Vi har jobet beinhardt med å komme hit, og ser veldig frem til fortsettelsen, sier Matias Hammervold, daglig leder i Arbeidslaget UB.

Foto: Ungt Entreprenørskap

Nå ser gutta frem til fortsettelsen.

- Det ryktes at også kronprinsen lot seg imponere..?

- Kronprinsen viste stor interesse for produktet. Vi skal fortsette å utvikle det, og vi ønsker å få takke lærere ved Leksvik VGS, samarbeidspartnere og Ungt Entreprenørskap som gjorde dette mulig, forteller Hammervold.

- Helt vanvittig

Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, Frank Norbeck, er også imponert over guttas innsats.

- Det er helt vanvittig. Hvis de ikke blir norgesmestere, så er dette den absolutt gjeveste prisen. Da de kom hit så syntes guttene nivået i konkurransen var så høyt at de ikke trodde de skulle ha en sjanse til å vinne, men de var fornøyde med å være der og delta. Og så vinner de denne prisen, sier Norbeck.

- Kronprinsen besøkte messa. Det første han gjorde var å gå rett bort til Arbeidslaget UB, han brukte god tid på å prate med gutta og høre om produktet, forteller Norbeck.