20 dager av fengselsstraffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Saken ble i Fosen tingrett behandlet som en tilståelsesdom.

Stjal bensin

Siktelsen mot mannen inneholdt i alt seks forhold. 18. november i fjor borttok han bensin til en verdi av 863,70 kroner fra en bensinstasjon i Orkdal. Litt over en måned senere stjal han nok en gang bensin fra den samme stasjonen, denne gang til en verdi av 545,03 kroner.

Innbrudd i klubblokale

Fredag 6. desember i fjor brøt han seg inn i Ørland ballklubbs lokaler på Brekstad. Mannen knuste en rute og stjal to høyttalere. Mannen ble også dømt for å ha stjålet en prosjektor fra Botngård skole i Bjugn i samme tidsrom.

Stjal fra ungdomsklubb

Natt til mandag 9. desember i fjor brøt han seg inn i lokalene til ungdomshuset «Månen» i Ørland ved å knuse en rute. Der stjal han en TV og noen høyttalere.

Innbrudd i oppvekstsenter

Den 3. januar i år brøt mannen seg inn i Vallersund oppvekstsenter sine avlåste lokaler i Bjugn. Der ifra stjal ørlendingen et miksebord og en CD-spiller.

Tilsto

Mannen ga i retten en uforbeholden tilståelse. Riktigheten av tilståelsen ble styrket av de andre opplysningene i saken. Gjenstandene, som mannen hadde stjålet, ble i stor grad beslaglagt hjemme hos tiltalte. Videre var han avbildet idet han fylte bensin ved stasjonen i Orkdal. Retten var enig i påtalemyndighetens forslag om 45 dagers fengsel. Grunnet lang saksbehandlingstid gjorde retten 20 dager av straffen betinget med en prøvetid på to år.