Kafeen har inntil nylig vært drevet av veteranen Odd Bugten inntil han valgte å trekke seg tilbake. Nå har stedet vært gjennom det senterets leder, Geir Tinnen, omtaler som som en av de grundigste renoveringene i landet, når det gjelder kvadratmeterpris.

Trives

De to damene åpnet fredag, og etter noen dagers drift kan de melde at det har gått veldig bra.

– Det har vært et jevnt sig med kunder, sier Tonje Finseth. Med sine 29 år er hun den eldste av de to og hun er innfødt åfjording. Line Sporsheim er opprinnelig fra Grande på Ørlandet, men tjuetreåringen har funnet kjærligheten i Åfjord. Begge så muligheten til å få brukt fagbrevene sine innen kokk- og servitørfaget da kafeen ble ledig.

Kafemat

I utvalget deres finner en det som en som en sulten kafegjest forventer å få kjøpt av mat og drikke. Det som finnes av brødvarer sørger de for det meste for å få bakt sjøl. En av spesialitetene til kafeen er blåskjellsuppa. Den serveres med sjølbakt focacciabrød og husets ajoli. Blåskjellene er sjølsagt lokalt dyrket. Når damene blir spurt om majonesen i ajolien er kjøpt, avviser de det kontant. De vil så visst ikke ha noe ajoli laget av «bøttemajones». – Nei, den lager vi sjøl, sier de.