I 2013 under øvelsen NATO Tiger Meet, som foregikk på Ørland hovedflystasjon, ble det designet og produsert hansker til deltakerne. Kees André Zwikker Fjellvang jobbet som grafisk soldat i sin førstegangstjeneste, og sammen med sin daværende sjef Helge Hopen kom de frem til ideen og resultatet av hvordan hanskene skulle se ut.

Produsenten av hanskene er Granberg AS, som Fjellvang kjente veldig godt til fra før. Det var Granberg AS som kom opp med ideen om at de skulle ha varemerkebeskyttelse på hanskene, slik at det ble enerett på designet.

- Jeg er svært fornøyd med det samarbeidet vi har hatt med Granberg AS, meddeler Fjellvang.

Kjekt å ha

Det var ikke forventet at hanskene skulle bli så populære som de ble, designeren tenkte mest på at det var «kjekt å ha». I første omgang ble det bestilt 6000 par til NATO Tiger Meet-øvelsen, som ble delt ut til deltakere. I ettertid har hanskene solgt over 12.000 par. To prosent av omsetningen til hanskene går til kreftsyke barn på St.Olavs Hospital i Trondheim.

- Blir litt stolt

- Det er jo ikke en avgjørelse jeg har vært med på å ta, men jeg syns det er flott at pengene går til et så bra formål, jeg kjenner at jeg blir litt stolt av det, sier Fjellvang.

Også regionssjef Jan Lervaag i Granberg synes det er artig at den spesielle hansken har støttet et godt formål. Han forteller at hansken blant annet har vært i salg hos byggvarebutikken Montér i Bjugn.

- Om det er nok etterspørsel, så kan det produseres flere hansker sier han.

Måtte lete etter produsent

Lervaag legger til at det ikke var enkelt å finne en produsent som var i stand til å lage hanskene med det spesielle designet.

- Til slutt fant vi en produsent i Sør-Korea som kunne produsere hansken. Eieren av fabrikken ble så begeistret for designet at han ønsket å ta det i bruk selv, men etter å ha  blitt forklart at det dreide seg om et NATO-symbol skjønte han at det var best å la det være med tanken, sier Lervaag.

Han legger til at både Granberg og Ørland Hovedflystasjon også har stilt opp i en annen hanskeaksjon til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. Her kan du se en video om den aksjonen, med F-16-flygere fra Ørlandet i aksjon med rosa hansker.

23. mai i år kunne Luftkrigsskolen overlevere en gave på formidable 335.838 kroner til St. Olavs Hospital i Trondheim. Pengene skal gå til barnekreftforeningen. 5.000 kroner av beløpet stammer fra salget av den populære hansken.

Regionssjef Jan Lervaag for Granberg AS (F.v.), banksjef Pål Talmo i Ørland Sparebank med sjekken og leder Helge Hopen for media og produksjon på Ørland Hovedflystasjon. Foto: Jan Terje Hellemsbakken, Ørland hovedflystasjon