Torsdag 24. mars blir det offisiell åpning av Hysnes Helsefort. Det nasjonale rehabiliteringssenteret skal åpnes av statsminister Jens Stoltenberg.

- Jeg er kjempeglad for at vi får statsministeren oppover til den offisielle åpninga, sier Torun Bakken som sammen med flere andre har hatt ansvaret for arrangementet rundt den offisielle åpningen av det nasjonale rehabiliteringssenteret på Hysnes.

Utendørs

Åpningen vil vare fra klokken 10 til klokken 12 den 24. mars, deretter blir det et faglig bidrag før spesielt inviterte ønskes velkommen til festmiddag og festforestilling på ettermiddagen.

- Statsministerens åpning vil foregå utendørs på brua, slik at flest mulig folk får anledning til å delta. Vi ønsker at dette skal bli en folkefest, sier Torun Bakken.

I tillegg til statsminister Jens Stoltenberg er også forsvarsminister Grete Faremo, helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen, og helse og omsorgskomiteen på Stortinget invitert til den offisielle åpningen, samt en rekke andre.

Lokale krefter

Hva som skal foregå på festforestillingen er ikke helt klart ennå, men det satses på en trøndersk hovedartist.

- Lise Olden og Sissel Haldberg har takket ja til å delta, og vi får høre et ungt fremadstormende band fra Sørfjorden «Problem Solved» på scenen, forteller kultursjef Kine Larsen Kimo.

Den offisielle åpningen av Hysnes Helsefort skal bli en festdag for å markedsføre at vi nå har fått et arbeidsrettet rehabiliteringssenter i Norge, sier Torun Bakken.