Navn: Svein-Erik Winsjansen

Bosted: Botngård

Alder: 61 år

Sivilstand: Samboer

Yrke: Planlegger for Fosen Nett

– Hva opptar deg mest for tida?

– Dugnaden vi holder på med i skigruppa i Bjugn IL. Vi holder på med rydding av løypetraseen, og onsdag jobbet vi med traseen mellom Tjønnstua og Botngård Vel. Det er trivelig arbeid, og jeg stiller opp på dugnad så fremt jeg har tid. Ellers spiller jeg i et band som heter Silver Stallions. Vi har øvd jevnt fram til i vår, og nå prøver vi å høste av det vi har sådd. Det er en hobby, men utrolig artig å holde på med.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det har ikke så mye si hvor man bor hen i verden, så lenge man ser Kopparn. Jeg stortrives i Bjugn og på Fosen. Vi har en voldsom fin natur, og her kan jeg drive med både kajakkpadling og fjellturer. Jeg har hund, så jeg må ut hver dag og gå på tur. Om vinteren har vi flotte skiløyper å boltre oss i.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har egentlig ikke drevet så mye med idrett, men jeg har gjennomført Gjølga triatlon tre ganger. Så fort jeg får et nummer på brystet så yter jeg litt mer.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller et minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Jeg ville reist en bauta over de som stiller opp på dugnader. Da vil jeg særlig trekke fram fotballmiljøet i Bjugn og Marius Ulleberg. De ofrer kvelder og helger for ungdommene og stiller bestandig opp. Det er fantastisk.

– Dersom du kunne bedt en hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

– Willie Nelson. Han er en spesiell person, og har en unik måte å framføre låtene sine på. Han er en fascinerende type. Jeg ville servert elgsteik, sjølskutt.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det er en fin vinterdag eller en fin vårdag. Er det vår, så starter jeg dagen med kaffe på altanen og leser aviser. Så går jeg en lang tur med hunden, helst på en fjelltopp. Ellers er det å være sammen med familie og kjente. På vinterstid er jeg ut på ski.

– Hva ville du endret på dersom du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Jeg savner at dere kommer ut tre dager i uka i stedet for to. Det var en nedtur. Jeg kunne også tenkt meg mer stoff fra Bjugn, blant annet innen fotball. Der er det for lite.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Jeg har fire fantastiske barn og en fantastisk samboer. Da skal jeg ikke forlange noe mer.

– Når tok du sist et utendørs bad?

– Hvis det teller så badet jeg i stampen på hytta for tre uker siden. Det var som å bade i sjøen, for det var iskaldt.

– Hvordan møtte du din partner?

– Vi møttes gjennom felles kjente, og fant ut at vi hadde en del felles interesser, blant annet ski.

– Hva skal til for å sjarmere deg?

– Vennlighet. Det er en bra begynnelse, i hvert fall.