Det var i slutten av april at Fosna-Folket omtalte flytteplanene ved Europris i Bjugn. Dagens butikk ligger i kjøpesenteret Bjugntorget i Alf Nebbs gate, men daglig leder ønsker å etablere en ny butikk ved Seterstranda.

Har kjøpt eiendom

Eurobygg Bjugn AS har kjøpt en eiendom ved Seterstranda til formålet, som ligger rundt 500 meter fra krysset mellom Strandveien og Alf Nebbs gate. I samme område planlegges det nytt kjøpesenter.

Den opprinnelige planen var at den nye Europris-butikken kunne være klar til november 2018, men fordi eiendommen er regulert til næringsbebyggelse – og ikke forretning – måtte de søke om dispensasjon.

Planutvalget i Bjugn behandlet saken tirsdag forrige uke, der det ble gitt grønt lys til formålsendringen.

Fylkeskommunen var kritisk

Godkjenningen av søknaden kommer etter at både fylkeskommunen og Statens vegvesen uttalte seg kritisk til etablering ved Seterstranda.

Fylkeskommunen vurderte tiltaket som uheldig, og mente at forretningsvirksomhet av denne typen primært burde foregå i sentrumskjernen for å styrke området og for å redusere biltrafikk.  Også Statens vegvesen påpekte avstanden til resten av Botngård.

I rådmannens innstilling i saken heter det at detaljhandel som sådan ikke hører hjemme på den aktuelle tomten, men at det ikke er ledig og egnet areal for en så stor butikk nærmere sentrumskjernen.

– Kjempemessig

Daglig leder for Europris i Bjugn, Knut Arnfinn Lian, er glad for at kommunen nå har gitt dispensasjon.

– Det er kjempemessig at det blir ny butikk, sier Lian.

Han har ikke lagt skjul på at han ser fram til å drive butikk utenfor senter, og mener kjeden er type detaljhandel som har godt av å ligge for seg selv.

Ifølge Lian har Europris 12 måneders oppsigelsestid ved Bjugntorget, men han regner med at man kan starte opp den nye butikken i 2019.

– Vi rekker det ikke før november likevel, men det blir vel en gang på nyåret, sier han.