I helga har Kystkulturdagene gått av stabelen i kystperlen i Bjugn. Lørdag kveld var det rundt 800 personer inne på festområdet nede ved sjøen.

- Ikke slåssing

Festivalsjef Eddrun Haugen forteller at det har vært rolig inne på festområdet, og mener voldshendelsene må ha skjedd utenfor.

- Det må ha skjedd utenfor. Om politiet hadde vært inne hos oss, håper jeg de hadde kommet for å snakke med oss arrangørene. Inne på festområdet har det vært veldig rolig. Det har vært et par episoder med noe tull, men ikke slåssing. Vaktene har fått dem fra hverandre før det har blitt noe av det, forteller hun.

Haugen mener også at vaktene må ha hørt om det dersom det hadde vært voldsepisoder inne på festområdet. Kystkulturdagene hadde totalt opptil 50 vakter i sving på festen lørdag kveld.

Fosna-Folket var selv til stede og dekket festen uten å observere noe bråk eller slåssing inne på festområdet.

Har navn på mistenkt

Politiet har flere logger fra Lysøysund lørdag kveld og natt til søndag, men operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt er ikke kjent med hvor i Lysøysund de aktuelle hendelsene har funnet sted.

- Klokken 22.18 lørdag kveld fikk vi melding om en voldshendelse. En ung mann hadde blitt påført mulig hjernerystelse og brudd i nesen. Ut ifra loggen er det litt uklart hva som har skjedd. Patruljen har tatt med mannen til lege. Politiet har også navn på en mistenkt og saken vil bli etterforsket, sier operasjonslederen.

Ut ifra politiloggen kan det ifølge Bergstrøm se ut som om fornærmede hadde vært på vei til Kystkulturdagene da hendelsen fant sted.

Tappet luft

Klokken 23.35 fikk politiet melding om en ny hendelse i Lysøysund.

- Det var en tenåring som skal ha blitt slått til og påført en blåveis. Ifølge loggen var mannen på vei til legevakt etter hendelsen. Politiet har opprettet sak også på denne episoden, forteller Bergstrøm.

I halv totida natt til søndag er en ny sak loggført i Lysøysund.

- Noen har tappet ut luft fra dekkene på politiets patruljebil. Dette ser vi svært alvorlig på. Det kunne medført fare for både politiet og andre trafikanter, sier Bergstrøm.

Hun påpeker at det også kan være svært uheldig for beredskapen dersom politiet må bruke tid på å pumpe luft i dekkene på bilen.

- Det er opprettet sak på forholdet, sier Bergstrøm og legger til at ingen ble tatt på fersk gjerning i forbindelse med hendelsen.

- Livsfarlig

Den siste loggen fra Lysøysund er loggført klokken 03.42 natt til søndag.

- Noen hadde satt opp et sperrebånd tvers over veien. Melder mente at dette var potensielt livsfarlig dersom det for eksempel kom en motorsyklist kjørende. Melderen har selv fjernet sperrebåndet, forteller politiets operasjonsleder Bergstrøm.