Det er sikkert flere som har fått melding fra Fjord1 om at det både sist lørdag, tirsdag og i dag onsdag skulle settes inn ekstra fergeavganger mellom Flakk og Rørvik fra tidlig ettermiddag slik at det er avganger hvert 20. minutt.

Konsert med «a-ha»

Terje Skrattalsrud som er seksjonsleder i avdeling for samferdsel i Trøndelag fylkeskommune har svaret.

- Vi har et visst antall dager i året hvor vi kan sette inn ekstra innsats. De dagene bruker vi når det er store arrangement i Trondheim slik at fosningene skal komme seg på for eksempel konsert. I kveld er det konsert med «a-ha». Vi bruker av dagene også når det er storkamper på Lerkendal. Nå ble det ikke noe mere Champions League, men det det blir vel noe mer Europa-spill. Da kommer det kanskje storlag til byen som fosningene vil se, og det blir behov for ekstra fergeavganger, sier Skrattalsrud.

Samarbeid med rederiet og vegvesenet

Det er ikke bare når det skjer store ting i Trondheim det kan bli satt inn ekstraavganger mellom Flakk og Rørvik. Det skjer også når det er byfolket som skal krysse fjorden.

- Vi bruker det også når det skjer noe på Fosen hvor det er ventet mye trafikk. Et eksempel er når «Dens siste viking» blir spilt på Stadsbygd. Det er fylkeskommunen sammen med Statens vegvesen og rederiet som setter opp en plan for når det skal settes inn ekstra innsats på fergestrekningen Flakk-Rørvik, sier Skrattalsrud.