Cecilie Fredriksen var med på åpningen av Marine Harvests fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn onsdag. Hun døpte også selskapets nye fôrbåt. Før åpningen fant sted, skal hun ifølge Dagens Næringsliv ha gått av båten på feil stoppsted. Fredriksen skulle opprinnelig gå av hurtigbåten MS Terningen på Brekstad i Ørland kommune klokka 13.10. I stedet ble hun med båten videre til neste anløp som er Sandstad på Hitra. Der ankom båten klokka 13.50. Hun var heldig med rutetidene, og satte seg på hurtigbåten MS Ladejarl tilbake til Brekstad.

– Hun var på båten

Etter det Fosna-Folket erfarer, skal Fredriksen ha oppdaget at hun ikke gikk av på rett sted, like etter at hurtigbåten hadde forlatt havna på Brekstad. Det skal aldri ha vært aktuelt å snu og dra tilbake til Brekstad. Etter det Fosna-Folket forstår ble hun behandlet på lik linje med alle andre passasjerer, som mister et anløp. Hun skal imidlertid ha rådført seg med mannskapet om hvordan hun kunne komme seg tilbake til Brekstad.– Vi mener bestemt at hun var på båten, sa to personer som var i Marine Harvest-følget, til Fosna-Folket etter anløpet på Brekstad klokka 13.10. De undret seg over at Fredriksen ikke var å se på hurtigbåtkaia på Ørlandet.Fosna-Folket fikk også opplyst fra en person i Marine Harvest-følget at hun aldri var på båten, noe som i ettertid viser seg å være feil.

– Hold hodet kaldt

Fredriksen skulle etter planen delta på en lunsj på Hovde gård klokka 13.20. Ifølge DN skal Marine Harvest ha ant ugler i mosen da hun ikke kom i land med resten av følget.

– Hold hodet kaldt og hopp av på neste stopp, lød beskjeden Marine Harvests styreleder Ole-Eirik Lerøy ga styremedlemmet og storeieren på telefon ved 13.20-tiden onsdag, skriver DN.Fredriksen tok hurtigbåt tilbake fra Hitra til Brekstad, og deretter ifølge DN drosje til Marine Harvest sin fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn. Etter det Fosna-Folket erfarer ankom hun litt senere enn resten av følget til Marine Harvest.

I denne køen var det mange som skulle om bord i en buss som ventet. Cecilie Fredriksen var ikke å se i køen. Forklaringen er ifølge Dagens Næringsliv at Fredriksen ikke fikk med seg at hun skulle av. Foto: Magnus Okstad