«Svogern er verst?» er en komedie skrevet av den danske forfatteren Knud Erik Meyer Ibsen, og scenen er bakgården i på Grande Landhandel.

En kamp på flere fronter

Nusse Nilsen og Klaus Helge Møller.

Klaus Helge Møller i Terje Aunans skikkelse må kjempe på mange fronter i kampen om ordførervervet. Den sittende ordføreren Ernst G. Uttermann, spilt av Torbjørn Rennemo, legger ut lite flatterende bilder på Facebook av sin utfordrer for å sverte ham. Møllers valgkampsekretær, Nusse Nilsen, spilt av Kristin Rønne, er ikke den skarpeste kniven i skuffa. Hun gjør mange tabber som får Møller til å rive seg i håret.

Svogeren

Valdemar vet å ta for seg av livets goder.

Og så har vi svogeren Valdemar i Rune Hoff Hammers skikkelse. Han er en NAV-er som vet å ta for seg av livets gleder, gleder han betaler med Møllers kredittkort. Han har sin forsvarer i Møllers kone, Anne Marie, spilt av Irene Rosvold Ruud.

Møller må også slite med et pressekorps som helst vil skrive om ting han ikke ønsker publisitet om. Selv er han også sin egen fiende. Ikke alle slagordene han lanserer er like gjennomtenkte.

Klaus Helge Møller kommer dårlig ut av det med journalist Dorthe Haugen spilt av Evy Myrabakk.

Publikum kommer svært nær komedien som utspiller seg i bakgården på Grande Landhandel, og premierekvelden var alle setene utsolgt.

Hvem er verst?

Tor Wibe er regissør for «Svogern er verst?», og han var godt fornøyd med premieren.

Herr og fru Møller.

- Det er så artig å komme hit til Leksvik. Dette er amatørteater på sitt beste. Gjengen her liker å være i lag og skape noe for andre. Og de har hatt en sporty innstilling til dette, fra vi i fjor høst kom fram til hvilket stykke vi skulle sette opp til vi endte opp med et slikt resultat. Jeg vil også rette en stor takk til russen som stilte opp som kaniner og pressekorps. Og så er dette en utrolig fin plass å sette opp et slikt stykke på. Jeg har kjørt med glede over Mosvikskogen for å arbeide med dette, sier regissøren.

En kommentar til det som skjer på Fosen

Presemøtet tar en annen vending enn de involverte regnet med.

Stykket er en kommentar til valgkamper og valg den siste tiden. Dette gjør teatertruppen gjennom tull og moro.

- Dette er et aktuelt stykke når vi ser hvilke valg og uvalg som blir gjort. Hvem er egentlig verst? Dette er en kommentar til det som skjer på Fosen. Og jeg synes det er artig at vi traff publikum, og de flirte på flere plasser enn vi trodde, sier Wibe.

Publikum kommer tett på skuespillerne.

Stykket blir vist i alt seks ganger. Siste forestilling går neste lørdag. Produksjonsleder Barbro Hølaas Vang melder om godt forhåndssalg av billetter.