I mars 1997 ble det flunkende nye kjøpesenteret i Rissa høytidelig åpnet. Daværende ordfører Astrid Rathe sto for snorklippingen.

Etter 20 år har det vært en del butikker som har falt fra og nye har kommet til, men mange har holdt stand hele tiden.

Hva er så forskjellen på å drive butikk i dag i forhold til for 20 år siden?

Mindre handelslekkasje

Først og fremst har Rissa sentrum i løpet av to tiår fått mange nye forretninger, noe som gir kundene et stort utvalg, og det igjen fører til mindre handelslekkasje til Trondheim, mener butikkeierne på Kuben.

- Kundene har mer penger i dag enn før, og samtidig krever de mer service. Dessuten er det større krav til å administrere en butikk. På mange måter er det tøffere å drive butikk i dag enn for 20 år siden.

Arbeidsplasser

At et kjøpesenter er en stor arbeidsplass er det kanskje ikke så mange som tenker over. Over 50 personer har sitt daglige arbeide på Kuben, og det er i all hovedsak kvinnearbeidsplasser.

Toves Blomster, Koren Optikk, Rissa Frisørteam, Technimar, Rissa Motesenteret og Fosna-Folket er leietakere som har hatt tilhold i Kuben siden starten.

- Hva er det som gjør at dere fortsatt er her?

- Det må jo være kundene det. Fornøyde kunder, sier Tove Ovesen.

Jubileum

I forbindelse med jubileet er senteret pusset opp, det har blitt arrangert moteshow med mye folk innom.

- Vi setter stor pris på at så mange var med og feiret oss.

At Rissa sentrum etter hvert har fått flere kjøpesenter, og et mye bredere utvalg av ulike varer er bare positivt.

- Vi er avhengig av et levende sentrum, så vi ser ikke noe negativt i det.

Kafé og bakeri

Kuben har også mer eller mindre hele tiden hatt tilbud til kunder som ønsker noe å spise. De siste årene har kafeen og bakeriet Go`tid vært et svært populært sted i senteret. Det er drevet av vekstbedriften Noris, og her kan man i tillegg til mat få kjøpt rykende ferske brød og kaker fra bakeriet.

Den ene delen av Kuben står for øyeblikket tom, der det tidligere har vært matvareforretning. Men det er mange planer for lokalene, og nye leietakere er på gang.