Klokka 10.39 tirsdag fikk politiet melding om at en mann lå i klem under en traktor på Straum i Roan.

Cirka et kvarter senere opplyste Jan Frode Bjørvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt at mannen var frigjort fra traktoren. Han ble behandlet av helsepersonell på stedet, før han ble fraktet til St. Olavs Hospital med luftambulanse.

Fem menn hjalp til med å få frigjort mannen fra traktoren.

– Han var bevisstløs, men hjertet slo og han pustet da han ble fraktet til sykehus, opplyste operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 12.15.

Fikk trolig et illebefinnende

Politiet har snakket med folk på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

Bjørnør-lensmann Tor Flasnes sier til Fosna-Folket at mannen trolig har fått et illebefinnende før han har kommet i klem mellom traktoren og en fjellnabb.

– Dette er en helsesak. Signalene vi har fått tyder på at det er snakk om et hjerteinfarkt, sier Flasnes til Fosna-Folket, som ikke har informasjon om mannen pådro seg skader mens han var i klem.

Mannen i 60-årene og en bekjent kjørte to traktorer ned en bakke da hendelsen inntraff.

Imponert over innsatsen

Den bekjente av mannen oppdaget at traktoren hadde stoppet, og fant deretter mannen i 60-årene.

– Han fikk alarmert helse, og så kom det fem personer som hjalp til for å fjerne traktoren unna ham, slik at de fikk gjennomført hjerte- lungeredning.

Lensmannen sier at han er imponert over innsatsen til alle som bidro under hendelsen.

– Jeg ønsker å gi en stor honnør til de som bidro. De gjorde alt de kunne. Vi får håpe at det går bra med ham, sier Flasnes.

Få med deg siste nytt fra Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook, Instagram og Twitter.

foto
Mannen i 60-årene var bevisstløs da han ble fløyet til St. Olav Hospital tirsdag formiddag. Mannen fikk trolig et illebefinnende like før han skal ha blitt liggende klemt mellom bakhjulet på en traktor og et berg. Foto: Berit Buran Juul
foto
Politi, brannvesen og helsepersonell rykket ut til hendelsen. Foto: Berit Buran Juul