Små og store artister fra Bjugn og tidligere elever ved Fosen videregående sto for to jubileumskonserter onsdag.

- Jeg er veldig stolt av bygget. Jeg skryter mye av bygget til kollegaer, som de jeg jobber sammen med i Riksteateret. Det er viktig å fremsnakke der vi kommer fra. Dette er et veldig viktig bygg for ei bygd, for samholdet og identiteten vår, sier konferansier Kikki Stormo, som selv har vært elev ved den videregående skolen.

Unge og eldre elever ved Bjugn kulturskole står sammen på scenen i et av flere nummer kulturskolen gjorde.

Kulturskolen

I år er Bjugn kulturskole 40 år. Den har rundt 300 elever i dag. Små og store elever fra kulturskolen spilte, sang og danset flere nummer for publikum.

I tillegg fikk publikum se et tilbakeblikk med video fra åpningen for ti år siden.

Nåværende og tidligere elever presenterte en medley med forskjellige nummer fra de forskjellige musikalene som er satt opp ved Fosen videregående i løpet av de siste ti årene.

Musikaler

Flere tilbakeblikk ble det også, med gjensyn fra flere av musikalene Musikk- dans og dramalinja ved den videregående skolen har stått for. Der sto både gamle og nåværende elever fra skolen på scenen.

Publikum fikk også et bilde av hvem og hva elevene på den videregående skolen har gjort og jobbet med de siste ti årene, fra å være en skole med over 450 elever og 100 ansatte, til å ha i overkant av 350 elever og rundt 65 ansatte i dag.

Bjugn-bandet UFO spiller låta «Kredditkort»

Lokale artister

Nye og kjente artister fra Bjugn sto for andre nummer også. Bjugn-bandet UFO, som feirer 50 år til neste år, og spilte låta «Kredittkort». Pianist og komponist Bendik Sells spilte en egenkomponert improvisasjon. Mette Mari Leseth og Andreas Tronga sang «Signed, sealed and delivered» blant flere andre nummer.

Mette Mari Leseth og Andreas Tronga gjør «Signed, sealed and delivered»

Tradisjon

Som for ti år siden, sang og spilte søstrene Wenche Hellem og Lisbeth Hellemsbakken Vitae Lux.  Valsfjords Mannskor, Kor e karran, Botngård skolemusikk og elever ved Fosen videregående sang Fosnasong som siste nummer. Det var også slik åpningen av det nye bygget for ti år siden. Kanskje er en tradisjon startet.

Wenche Hellem (t.v.) og Lisbeth Hellemsbakken spiller og synger Vitae Lux.