Åfjordingene vant overlegent 7–2 og påførte Leksvik lagets femte strake tap i 5. divisjon. Nederlaget sendte Leksvik ned på nedrykksplass for første gang i år. Nå er det tre poeng opp til Hegra på trygg grunn.

- Hva skal til for å berge plassen i høst?

- Det er så enkelt som å vinne tre kamper. Jeg tror det holder, kanskje holder det med to seire også, men med tre er vi bra sikre. Vi må antagelig slå de lagene som ligger rundt oss på tabellen, påpeker Leksviks assistenttrener Torbjørn Humstad.

Opprykksstriden

For Åfjords del ser det langt lysere ut. Etter en litt variabel start, har åfjordingene nå for alvor funnet vinnerformelen. Etter fredagens seier ligger åfjordingene på 3. plass kun ett poeng bak Vanvik. Åfjord er dermed for alvor med i høstens opprykksstrid.

- Vi bestemte oss halvveis når vi så at vi kunne få «heng» på Vanvik. Nå har vi klart målet og er bare ett poeng bak. Det ligger an til en spennende høstsesong, sier Åfjord-trener Mats Myklebost.

Fem på rappen

Åfjord feide over Leksvik fra start på Åset fredag. Etter 32 spilte minutter sto det 5–0 til hjemmelaget etter to mål av Marius Forfot, ett fra Magne Staven Larsen, et fra Ørjan Børmark-By og ett fra Kristoffer Flenstad.

- Vi leverte en bra 1. omgang. Jeg føler vi var både ett og to hakk bedre enn Leksvik. Vi var også effektive foran mål, påpeker Åfjords Myklebost.

35 minutter ut i kampen reduserte Tor Erik Grøntvedt til 5–1 for Leksvik. Ørjan Børmark-By fastsatte deretter pauseresultatet til 6–1 med sitt andre mål for dagen.

- I pausen ble vi enige om å fortsette og male på. Vi leverte imidlertid en dårlig 2. omgang, sier Myklebost som mener Leksvik også spilte bedre etter pause.

Fikk litt trua

Det er Leksvik-trener Humstad enig i.

- Det snudde litt da vi reduserte til 5–1. Da virket det som om spillerne fikk litt trua på at det gikk an å score på dem. I 2. omgang kunne vi like gjerne ha scoret to-tre mål mer enn dem, sier han.

Humstad beskriver oppgjøret som en litt snedig kamp.

- Men Åfjord er et helvetes godt lag i 5. divisjon. Det skal vi ikke prøve å bortklare, sier treneren og trekker frem Åfjords Magne Staven Larsen og Ørjan Børmark-By.

I 2. omgang var det Magne Staven Larsen som først økte til 7–1 for hjemmelaget Åfjord, før Sander Berg fastsatte sluttresultatet til 7–2.

Bråstopp

Etter en svært lovende periode, ble det bråstopp for Bjørgan i helga. Hjemme på Bessaker ble Byneset for sterke og vant 1-2.

- De sa selv at dette var tredje gang på rad at de slo oss, så vi har vel et lite Byneset-kompleks. Det er et lag vi plaget imot, sier Bjørgan-trener David Monkan etter kampen.

Han oppsummerer kampen som stang ut.

- Men vi har hatt stang inn i flere kamper nå, påpeker Monkan.

Bjørgan-press

1. omgang i fjæra viste Bjørgan lovende takter.

- Vi kjørte så å si hele omgangen, men vi klarte dessverre ikke å score. Vi hadde vel en sju-åtte cornere. Også tidlig i 2. omgang hadde vi et visst trykk, men etter ti minutter fikk vi en dårlig periode, forteller Monkan.

Hansen reddet straffe

Byneset fikk straffespark, men skuddet ble reddet av hjemmelagets burvokter Nils Håkon Hansen. Like etter sprakk nullen likevel for Hansen og Bjørgan. Byneset beholdt 1-0-ledelsen til det gjensto cirka ti minutter. Da doblet gjestene fra sørsiden av fjorden sin ledelse.

- Vi klarte å få inn en liten sluttspurt. Vi fikk straffespark og Tor Espen Gjermstad reduserte til 1-2, forteller Bjørgan-veteran Monkan.

Fornøyd med 4. plass

Til tross for tap, er han godt fornøyd med innsatsen.

- Det ville seg ikke, men det står ikke på innsatsen. Vi får rett og slett ikke hull på byllen. Vi gjorde imidlertid det vi kunne, og mer enn det kan man ikke forvente, sier Monkan.

Bjørgan ferierer dermed på 4. plass på tabellen.

- Det er over det vi forutså før sesongen. Vi gleder oss til høstsesongen, sier Monkan.

Les mer:

Kjørsvik reddet straffe da Leksvik vant i comebacket.