Det ble en herlig håndballkamp sett med lokale håndballøyne. To gode lag fra hvert sitt nivå laget meget god underholdning.

Det startet meget godt for Ørland og i 1. omgang holdt de følge med Kolstad nesten ut omgangen. Bård Vegard Grøntvedt i målet og Christoffer Brendlien Børresen samt spillende trener Nils Arne Håland førte an og la premissene for laget og de yngre prøvde å henge på.

Etter pause var det ingen tvil om hvilket lag som spiller i øverste divisjon, men Ørland fikk opp stemningen i hallen ved flere anledninger etter flere gode prestasjoner både i forsvar og angrep.

Kolstad hadde stor hurtighet, tekniske ferdigheter, godt spilleopplegg med tålmodighet i ballvekslingene mens de ventet på en frispilt spiller. Dette gjorde at kantene fikk gode arbeidsforhold og det førte til at målvakt Bård Vegard utviklet noen grå hår på hodet i løpet av kampen.

Kantskudd en utfordring

Ørlands målvakt, Bård Vegard Grøntvedt, ble kåret til sitt lags beste spiller, og det etter at han vartet opp med praktspill i deler av kampen.

– Det startet litt trått, men det kom seg etter hvert. Kantskuddene deres ble en utfordring da kantene hos Kolstad bruker andre teknikker enn de jeg er vant med. Jeg prøvde forskjellige «stunts» for å ta dem, men kom ikke helt i mål på det. Vi må få flere kamper mot så gode lag så vi lærer. Det var flere ting vi kunne øvd på i slike kamper for å minske avstanden. Men bevares, det gikk kjempebra med oss og det var skikkelig artig, sier Bård Vegard.

Halv maskin

Vi spør Kolstads spiller Elias Schaanning Thorne, som ble kåret til sitt lags bestemann, om deres syn på kampen.

– Mulig vi tok for lett på det i starten for vi tillot at Ørland ble god i første omgang. Vi gasset på etter pause og da kom vel divisjonsforskjellen tydelig fram. Ørland var bedre enn ventet og laget skal ha stor kreditt for innsatsen. Jeg tror at laget kommer til å bli gode i 3. divisjon. Takk for et fint opphold på Ørland og gratulerer med en fantastisk fin hall og et godt publikum, var Elias sin kommentar etter kampen, mens Ørlands lagleder Ole Andre Nilsen sa det slik:

– Jeg hadde en forstilling i hodet før kampen på at hvis vi klarer å holde dem med 20 måls differanse er vi fornøyd. Nå ble det bare 16 og da må jo det være meget bra. En forskjell på 20 bør det nesten være mellom eliteserien og 3. divisjon, mener Nilsen som roser guttene på eget lag.

– Her har vi mye god ungdom å bygge på. Vi har nå muligheten til å gi dem gode treningsforhold, og da må vi bare vente å se, sier Nilsen.

Trygg på Kolstad

Eliteserielaget Kolstad viste akkurat nok til at vi kan være trygg på at de er på gang til årets serie, men vi tror ikke at laget viste hva som er nødvendig for å være god i toppdivisjonen. Ørland derimot viste klart at laget går mot en god sesong i 3. divisjon forutsatt at kvalitet på trening opprettholdes eller aller helst økes.

Ørlands gutter er et lag det går an å bli glad i. Erfaring går hånd i hånd med ungdommelig friskhet og umodenhet, og så synes det som at laget har en trener og et team rundt seg som holdet godt nivå. Ørlands kamper i Ørland Sparebank Arena kommer til å bli en rekke av «høydare» for håndballfolket i Bjugn og Ørland.

Gode dommere

Dommerne Leif Andre Sundet og Eskil Ahn Braseth var sikker og meget god, og det var tydelig at begge lags spillere hadde respekt for de to EHF-dommerne fra Fosen. Det var vanskelig å forstå hvorfor hjemmelagets Øystein Wahl fikk det røde kortet, men forklaringen er «farlig spill». Dommeren sto meget godt plassert, så da så.

Kampfakta:

2. runde NM

Ørland BK – Kolstad 20–36 (13-18)

Ørland: Christoffer Brendlien Børresen 6, Nils Arne Håland 6, Truls Eriksen Hopstad 2, Øystein Wahl 1, Tobias Hofstad Iversen 1, Vidar Selnes Lund 1, Marlow Wold Sletten 1, Martin Hoøen 1, Markus Myrvold 1, Kristoffer Borg Nilsen, Marius Ljøkelsøy Bakken, Andreas Rønsholm, Bård Vegard Grøntvedt, Andreas Ekseth.

Kåret til Ørlands beste: Bård Vegard Grøntvedt.

Utvisninger: 1 X 2 min og 1 disk.

Kolstad: Toppscorere Roar Fikse Forbord 7 (2) og Elias Schaanning Thorne 7.

Kåret til Kolstads beste: Elias Schaanning Thorne.

Utvisninger: 3 X 2 min.