Klara og Einar Hårstad ble godt kjent gjennom TV-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunnebu». Ekteparet driver gårdenved Lysvatnet i Åfjord. Stedet ligger cirka elleve veiløse kilometer franærmeste bebyggelse. Om sommeren kommer de seg til Verran via en traktorvei.Onsdag kveld er det festmiddag på Stokkøya Sjøsenter, med kongeparet til bords.Der er flere av kommunens innbyggere på plass. Ekteparet på Lysvatnet så segderimot nødt til å takke nei.

– Det er en ære å bli spurt, og det hadde sikkert vært en flottopplevelse. Samtidig er det veldig tungvindt å reise helt fra Lysvatnet til Stokkøya.Hit går det som kjent ikke skikkelig vei, og middagen er i tillegg om kvelden,sier Klara Hårstad. Hun mener samtidig at settingen blir i overkant fin forekteparet, selv om kongeparet virker som jordnære og trivelige folk.

– Vi er ikke så godt vant med kongelige på Lysvatnet. Penemiddager er sikkert greit det. Men vi får ordne oss en god middag her oppe istedet. Det var likevel stas å bli spurt. Invitasjonen kommer vi til å rammeinn og henge på veggen, avslutter Klara Hårstad på Lysvatnet.

Ekteparet har for øvrig blitt avløsere på heltid på gården. Vedårsskiftet overtok sønnen drifta på stedet.