Siden det var lite ungdom med kompetanse på fluefiske, ble også Jens Ola Nyheim ambassadør.

Skal hjelpe og veilede

- Det er Liv som egentlig er lakseambassdør, men siden det var lite ungdom med kompetanse på blant annet fluefiske, så jeg ble jeg en slags ekstra ambassadør, sier Nyheim.

Nå vil både Liv og Jens Ola hjelpe ungdom som er nysgjerrige på laksefiske. Søndag 28. juni var de nede i gapahuken ved fossbrottet, der det skulle bli arrangert opplæring for de som ville prøve seg på laksefisking. Det ble ingen suksess, opplyser Nyheim.

- Det var ingen som dukket opp. Vi hadde annonsert litt på Facebook på forhånd, men det var dessverre ikke nok til at noen dukket opp, sier Nyheim.

Vadebukser og fluestenger

Nå vil lakseambassadørene prøve på nytt.

Tilbudet er gratis til alle som vil prøve litt laksefiske. Jens Ola forklarer at det er mulig å låne alt fra vadebukser til fluestenger, og at de som ønsker gjerne må ta kontakt på Skauga Elveierforenings facebookside, så skal de alltids få tatt turen ned i elva slik at de som vil får prøve fiskelykken.

- Vi har fått inn mye utstyr, alt fra vadebukser til fluestenger. Vi håper at vi gjennom å veilede og hjelpe ungdommen kan vekke interessen for laksefisking i Skauga, sier Nyheim.