«Et bygg for folk med liv». Det er visjonen for prosjektet med å få på plass et aktivitetshus med badeanlegg i Åfjord.

Denne uka er prekvalifiseringen til konkurransen for å tegne Åfjords nye aktivitetsbygg lagt ut.

- Ikke idrettens premisser

I anbudsdokumentene heter det at bygget skal være en møteplass uten at det er kommersielle interesser som trekker folk dit.

-  Andre stikkord er et hverdagshus og aktivitetshus, ikke bygd på idrettens premisser, men et sted for læring, leik, velvære og sosialt samvær, skriver oppdragsgiveren i utlysningen.

Badeland

Anlegget skal inneholde et badeanlegg med et seksbaners svømmebasseng med langside på 25 meter med stupetårn og vannsklie.

Det skal også være et varmtvannsbasseng i det nye huset som er 12,5 meter langt og 8,5 meter bredt. Der skal det være mulig å få boblemassasje.

Dersom oppdragsgiverne greier å plassere det hensiktsmessig på «Vegvesentomta» i Åfjord sentrum skal det også planlegges et mindre utendørs varmtvannsbasseng og en kaldkulp.

Aktivitetsbygg

Åfjord velger ut de tre kandidatene som tilfredsstiller kompetanse- og erfaringskravene kommunen har satt til å tegne bygget.

Kommunen vil eie alle de tre løsningsskissene, og honorere de tre firmaene som leverer skisser for arbeidet. Deretter skal en fagjury velge ut hvilken løsning kommunen endelig går for.

- Vi stiller krav om erfaring og kompetanse på badeland og kulturhus, sier Lars Helge Kolmannskog som er teknisk sjef i Åfjord kommune til kommunestyret i juni.

I tillegg til badeland, skal bygget inneholde bibliotek med newtonrom, et spisested, fritidsklubb og Frivilligsentral.

Samler kulturskolen

Kulturskolen skal også samles under samme tak i det nye flerbruksbygget med øvingsrom, rom for kunstfag og resten av deres aktivitet. En sal med sitteplass for 250 publikummer skal inn i bygget, og det skal også en kinosal med 70 seter.

Legekontor?

Tidligere har det vært mye frem og tilbake om man skal legge til rette for et legekontor i det nye bygget.

Det har ikke arbeidsgruppa som har utformet innholdet i det nye bygget konkludert med. Interesserte arkitekter som vil tegne bygget, får høre at det vurderes å etablere et legekontor i det samme bygget, men ikke en avklaring om det må inn i planleggingen.

Framdriftsplan

Etter planen, skal de tre arkitektfirmaene som er best kvalifisert for å tegne Åfjords nye storstue levere sine ferdige skisser av det nye bygget i løpet av inneværende år.

Byggestart for det nye bygget vil trolig være våren 2018, og bygget kan stå ferdig før 2020 er omme.

Åfjordspolitikerne har i sine økonomiplaner satt av 150 millioner kroner til å investere på selve badeanlegget. Med så mange flere funksjoner, vil aktivitetsbygget trolig koste adskillig mer.