Bjugn og Ørland kommuner arrangerte i dag tilflytterdag for de nye ansatte ved Ørland hovedflystasjon. Tidligere i august kom det første store innrykket av nye ansatte til kampflybasen. Fosen-kommunene benyttet i dag anledningen til å friste de nyansatte til å velge Fosen som bosted.

Fosen-perspektiv

Bjugn kommune vartet opp med guidet busstur fra Ottersbo til Fosenhallen.

- Vi kjørte bussene inn i hallen. Der var det tilrettelagt aktiviteter med curling, kunstløp og fotball. Turen gikk videre til kulturhuset hvor det blant annet var kulturelle innslag, forteller rådmann Langvold.

Rissa-ordfører Ove Vollan (H) presenterte hva heimkommunen har å by på som bosted, men snakket også om hele Fosen-regionen ut ifra sin rolle som styreleder i Fosen regionråd.

- Velg Fosen

Etter et måltid helstekt gris, ble de nyansatte med på busstur på nordsiden av Bjugnfjorden.

- Vi fikk vist frem boligfeltene der. Denne dagen er svært viktig for Fosen. Jobben vår er å få de nyansatte til å velge Fosen som bosted, fremfor at de pendler fra Trondheim, Rygge eller Bodø, påpeker rådmann Langvold.

Bjugn kommune rakk ikke å presentere nordsiden av kommunen i dag.

- Vi tilbyr derfor en guidet tur fra flystasjonen og til Vallersund, Lysøysund og de andre tettstedene nord i Bjugn etter arbeidstid onsdag neste uke, opplyser Langvold.

- Ung, pen jente fra Bergen

Under besøket i Bjugn i dag ble det også trukket ut flere kuriøse premier til de nyansatte.

- En ung, pen jente fra Bergen vant en tur med meg på motorsykkel. Den skal vi ta en dag det blir finvær, sier Langvold.

- Så du har plass til to på motorsykkelen din?

- Jada, jeg har plass til en til. Jeg har en sprek og god sykkel.

- Blir ikke kona di sjalu når du tar med en annen jente på MC-tur da?

- Hun har egen motorsykkel, så hun kan kjøre bak og følge med, spøker Langvold.

Gleder seg

Det var Linn Haaland (20) som vant MC-tur med rådmannen.

- Denne dagen har vært helt fantastisk. Det er kult at kommunene legger ned så mye arbeid i dette. Jeg gleder meg veldig til turen med rådmannen, sier hun.