- Jeg var ganske sikker på at jeg skulle gå videre fra pulja, og det gjorde jeg med begge kampene i 2-0 i sett. Neste dag møtte jeg Rolf Ove Karlsen. Sist gang vi spilte var i vår, og da ble det tre lange sett der jeg gikk av med seieren tilslutt. Jeg var forberedt på en lang og hard kamp, og det var det jeg fikk, sier Danila.

Små feil

Det første settet startet bra for Danila, og han vant med 20 poeng til tross for en del små feil.

- Andresettet startet også veldig bra, men så begynte jeg å gjøre dumme valg, som gjorde at Rolf bare sto og slo ballen i bakken. Han ledet 20-16, og da begynte jeg å spille noenlunde bra igjen og hentet meg opp til 20-20, forklarer Danila.

Små feil fra Danila gjorde at Karlsen tok ledelsen med 23-21.

- Tredje sett begynte ikke så bra. Jeg var veldig mye i defensiv og Rolf fikk meg til å løpe. Etter pausen skjerpet jeg meg og begynte å spille veldig offensivt. Det førte til at Karlsen ble utmattet og jeg vinner tredje sett ganske meget, sier Gataullin.

Jevnt spill frem til pause

I seminfinalen møtte Danila Torleif Grønbech, som slo Danilas klubbkamerat Erlend Kruksve i tredje sett. Danila har ikke slått klubbkameraten før, og var forberedt på enda en hard kamp da Grønbech slo Kruksve.

Kampen startet litt dårlig for Danila, men det ble likevel jevnt spill frem til pause. Etter pausen vant Danila 21-15.

- Andre sett hadde jeg full kontroll og fikk Torgeir til å løpe enda mer, jeg vinner da 21-7. Etter en cirka en time var det klart til finale. Jeg skulle møte min treningskompis og trener i Trondheim, Petter Svendsen. Til den kampen hadde jeg ikke så store forventninger, jeg tenkte bare å spille og forventet ikke å vinne, sier Danila.

Kampen begynte bra, med noen små feil. Petter gjør også noen små feil som gir Danila viktige poeng.

- Etter pausen fortsatte jeg å spille like godt, og det endte med seier i første sett. Andre sett begynte bra, men igjen startet jeg å gjøre dumme valg og enkle feil som jeg ikke burde ha gjort. I tillegg spiller Petter betydelig bedre, og vinner andre sett, forteller Gataullin.

- Det er alltid gøy å gå over forventningene sine, sier Danila. Foto: Jenny Aalberg

- Alltid gøy

Det tredje og avgjørende settet startet også bra for Danila sin del.

- Jeg prøvde å ikke tenke på det forrige settet, og begynne på nytt. Settet startet bra, og jeg ledet 11-5 til pause. Etter pausen så fortsatte jeg å spille like godt, og det førte til seier. For å være ærlig var det ganske deilig å vinne den turneringen. Det er alltid gøy å gå over forventningene sine, sier Danila.