Astri Møllersen Ophaug fra Ørlandet hilser med dette til alle kjente fra Irland hvor hun er utvekslingsstudent. Her er brevet:

Happy St. Patricks Day!

I dag, 17. Mars, feires en av Irlands mest kjente helligdager. Sankt Patrick kom til Irland rundt år 428 og brakte med seg kristendommen. Jeg er så heldig at jeg fikk være med på feiringen i Irland i år.

I skoleåret 2008/2009 er jeg utvekslingsstudent i Irland. Jeg bor i County Monaghan, som ligger like ved grensen til Nord Irland. Her har jeg blitt tatt godt imot av familien O’Callaghan som har hjulpet meg inn i en ny og spennende hverdag. Jeg går på Largy College i landsbyen Clones, sammen med Irske studenter og andre utvekslingsstudenter fra Norge, Sverige, Tyskland, Sveits, Italia, Finland og Danmark. På skolen er bruken av skoleuniform en streng regel som må følges til punkt og prikke helt ned til fargen på sokker.

I dag har jeg og vertsfamilien min vært med i St. Patricks Day paraden i byen Cavan. Vertsmoren min jobber for en veldedighet som heter ’Positive Age’, så jeg og mine vertssøstre var med i flåten for denne organisasjonen. Vi danset og sang til tradisjonell Irsk musikk som for eksempel ”Wild Rover” og ”Galway Girl”. Flåten vår var dekorert med fargene til det irske flagget; Grønn, Hvit og Oransje, men den var ganske enkel i forhold til mange andre flåter. Det var mange hundre mennesker som hadde møtt opp på gatene for å se på paraden og de fleste var kledd i grønt. Det var utrolig morsomt å få være med i paraden og jeg kommer nok aldri til å glemme dagen i dag!

Jeg har hatt et helt utrolig år her i Irland, og jeg håper de siste tre månedene her blir like gode! Jeg ønsker også å benytte anledningen til å hilse hele Musikk, Dans og Drama linja ved FVGS og hele gjengen på Ungdommens Hus på Brekstad - “savner dere!”. Hilser selvfølgelig også til hele familien min og til alle andre venner og kjente!

”Slán, Céad míle fáilte”

“Goodbye, A hundred thousand welcomes”

Astri Møllersen Ophaug