- Betyr det noe ekstra å slå Ørland?

- Det gjør det. Vi pleier jo bare å spille mot bylag. I tillegg har Ørland vunnet mot ett av lagene vi har tapt mot. Vi vet av noen spillere på Ørland også, forteller Sol-Angelica.

Byjenter

Hun er opprinnelig fra Hasselvika, men bor nå i Trondheim. Lagvenninnen Sandra vokste opp på Stadsbygda, men går nå idrettslinja sammen med Sol-Angelica på Strinda videregående.

- Vi hadde begge fotball som valgfag tidligere. Det var vel ingen av oss som satset og hadde noen spesielle ambisjoner. Det var bare artig med fotball, forteller Sandra.

Nå har de byttet ut fotball med breddeidrett.

- Ble det nok fotball?

- Ja, smiler duoen.

De to har tidligere spilt fotball for bylag, men er nå tilbake i den knallrøde Rissa-drakta.

Jaget tilbakespill

Til tross for at Sol-Angelica og Sandra bor i byen, reiser de hjem for å spille kamper for Rissa/Stadsbygd. Torsdag kveld var begge på plass da Ørland gjestet gressmatta på Langsand.

Både Ørland og Rissa/Stadsbygd hadde seks poeng og lå på henholdsvis 7. og 8. plass av de 10 lagene i 4. divisjonsavdelingen før kampen. I det upåklagelige sommerværet ble det et jevnspilt oppgjør. Det sto 0-0 til pause, men tidlig i 2. omgang satte Sandra Helen Småvik Torgersen inn 1-0 for vertene.

- Jeg jaget et tilbakespill til deres keeper. Jeg hadde egentlig ikke spesielt tro på det, men jeg klarte å ta ballen fra keeper og scoret, forteller målscoreren etter kampen.

Gledesutbrudd

2. omgang var jevnspilt med få store sjanser. Avslutningene var stort sett lett match for keeperne.

77 minutter ut i oppgjøret kom Rissa i gjennom, men skuddet gikk utenfor.

På tampen klarte Ørland å legge et press på Rissa. Jakten på utligning ga ikke tellende resultat, og i stedet kontret Rissa.

Sandra Helen Småvik Torgersen slo presist gjennom til Sol-Angelica Småvik. Hun fikk god tid alene med Ørlands keeper og scoret sikkert til 2-0 for hjemmelaget. Sol-Angelica feiret målet med et aldri så lite spontant gledesutbrudd.

- Jaaaaaaaaaaaa.

5. plass

Med tre nye poeng har Rissa/Stadsbygd nå klatret opp til 5. plass på tabellen. Det har skjedd etter en noe variabel sesongstart. Rissa/Stadsbygd har blant annet tapt 5-0 for Malvik og 7-2 mot Vestbyen, mens det også har blitt seier mot både Sverresborg og Nidaros.

- Det var ikke så artig i starten av sesongen da vi tapte så mye, men nå går det bedre, påpeker Sandra Helen.

- Vi ligger jo midt på tabellen nå, påpeker Sol-Angelica.

Eksamensrush

En utfordring for Rissa/Stadsbygd er at hele laget sjelden får trent sammen.

- Vi er vel seks spillere som bor i Trondheim. Vi reiser normalt hjem på trening én gang i uka, men hovedsakelig spiller vi kamper. Det er sjelden at hele laget får trent sammen. De som bor i Rissa, Stadsbygd, Hasselvika og Råkvåg får selvfølgelig trent mer i lag, forteller Sol-Angelica og Sandra.

Flere av lagets spillere er for tiden midt oppe i eksamensrushet.

- Vi har jobbet hardt for å få til lag i det siste, understreker jentene som senket Ørland.