Fredag kveld beslagla UPs Fosenpatrulje fire førerkort etter en fartskontroll ved 80-sonen på Kråkmo. Søndag måtte ytterligere fem sjåfører gi fra seg førerbeviset.

- Følger ikke med

- Vi dro tilbake til Kråkmo i kveld. Det gikk som forventet. Det er mye som indikerer at sjåførene ikke følger med på kjørefarten sin når de kjører, sier Øystein Braseth.

Fredag kveld ble den høyeste hastigheten målt til 132 kilometer i timen. Søndag ble denne lite imponerende "rekorden" slått, da en sjåfør ble målt til 135 kilometer i timen, opplyser Braseth.

- Vi skrev ut 14 forenklede forelegg, og så ble det fem førerkortbeslag. Hastigheten på beslagene var 116, 118, 119, 126 og 135 kilometer i timen, forteller Braseth.

- Må bare fortsette

Alle sjåførene var på vei mot Trondheim, og ingen av de fem var heimehørende på Fosen. Hastighetene som enkelte holder er voldsomt høye, men det er dessverre vanskelig å få gjort noe annet enn å oppfordre folk til å respektere fartsgrensa, forklarer UP.

- Hva tenker dere om dette?

- Vi registrerer hvordan det er, og så må vi bare fortsette med det vi holder på med. Det er ikke så mye vi går gjort med det, sier Braseth.