- Jeg synes selv at det er en fæl video. Jeg synes det er sørgelig at jeg ikke klarte å slå den i hjel med en gang, sier mannen.

Han forteller til Fosna-Folket at han ikke var klar over at noen filmet da han slo elgen med en jekk. Mannen tar avstand fra videoen og bedyrer at hensikten var å avlive elgen.

- Hadde drukket

Fosningen forteller at det var natt til tirsdag forrige uke at hendelsen fant sted.

- Hva var foranledningen til det som skjedde?

- Jeg er litt usikker på hva som foregikk. Jeg hadde drukket en del. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig fikk jeg opplyst at det lå en skadet elg i veikanten eller i åkeren. Jeg fikk høre at den plagdes. Jeg tenkte at den ikke kunne plages videre, sier mannen til Fosna-Folket.

Fosningen sier han er usikker på om han syklet til stedet eller om han satt på med noen.

- Jeg husker dårlig til vanlig, og det blir ikke bedre når jeg har drukket, påpeker han.

Påkjørt?

Mannen sier han har hørt flere forklaringer på hvorfor elgen var skadet. Han har blant annet hørt at elgen skal ha blitt påkjørt.

- Jeg ble også opplyst om at viltnemda var varslet. Om det er riktig, har jeg ikke fått bekreftet ennå, sier fosningen.

«Du må bare slå»

I videoen, som først ble delt på Snapchat og senere publisert i Adresseavisen og Fosna-Folket, ser man en mann med en slaggjenstand i hånda gå bortover mot elgen som ligger på jordet.

«Du må bare gå rett på’n med en gang. Tvert. Du må dryle til altså, så det holder. Du må bare slå», sier en annen person.

Deretter slår mannen med slagvåpenet elgen i hodet. Elgen reiser seg, før den segner om på nytt.

«En gang til», hører man en stemme si.

Deretter slår mannen elgen nok en gang i hodet.

Nektet først

Fosna-Folket var først i kontakt med mannen som slo elgen på fredag. Fosningen sa da at han bare hadde hørt rykter om hendelsen, og nevnte ikke at det var han selv som slo elgen.

- Jeg orket ikke å snakke med deg forrige gang du ringte. Jeg ville ikke si noe fra eller til før jeg fikk snakket med politiet, og det hadde jeg tenkt å gjøre over helga. Jeg hadde hele tiden tenkt å gjøre det, sier mannen.

Roy Inge Aas i Fosen-politiet sa til Fosna-Folket mandag ettermiddag at de ikke hadde klart å få kontakt med mannen de mener slår elgen i videoen. Fosningen forteller selv til Fosna-Folket at han oppsøkte politiet mandag.

- De opplyste da om at jeg var mistenkt. Jeg ville bare få forklart hva som hadde foregått. Det gikk litt over styr hele greia med skriving og alt. Det hagler også inn meldinger hele tiden på Facebook.

- Fælt å se til

Mannen hevder hardnakket at hensikten kun var å avlive elgen. Han avviser bestemt at han slo dyret for å plage det. Fosningen forteller at han ville gjøre det så humant som mulig for elgen.

- Jeg trodde jeg skulle klare å avlive den fort. Jeg har avlivet dyr før også. Alle med litt forstand forstår vel at når jeg slår et dyr i hodet med en fem kilo tung jekk, så er det for å ta livet av det. Dersom jeg skulle ha plaget det, så hadde jeg heller slått over ryggen. Dessverre klarte jeg ikke å slå den i hjel, sier fosningen.

- Visste du at du ble filmet da du slo elgen?

- Nei. Overhodet ikke. Om jeg hadde sett det, hadde jeg hivd telefonen til helvete. Det er fælt å se til dette. Når noen slår i hjel et dyr, er det aldri artig å se til. Det er jo videoen som er problemet her. Jeg fikk kun høre at et dyr var alvorlig skadet, og jeg tenkte at det beste var å ta livet av det så fort som mulig, sier fosningen.

Bildet er hentet fra Snapchat-videoen. Her slår mannen elgen med en jekk. Foto: Skjermdump

Mannen hevder at han ikke vet hvem som filmet ham.

- Men man ser jo av filmen at vedkommende sto nær deg. Du må jo ha sett ham?

- Jeg husker ikke hvem det var. Det er tragisk dette. Alle som skjønner litt, forstår at om man går etter hodet til noen, så gjør man det for å avlive det, svarer mannen.

- Hvorfor ble dette filmet?

- Nei, jeg vet ikke. Enkelte filmer jo og lager drama av alt. Dette ble jo rene skrekkfilmen, sier han.

- Ikke stolt

I Snapchat-videoen Fosna-Folket har fått tilgang til, ser det ut som om noen har filmet en mobilskjerm hvor videoen spilles av.

- Jeg er ikke så datakyndig av meg, men via noen kontakter jeg har så har jeg forstått at kommentarene kan ha blitt lagt på i ettertid. Om det stemmer, vet jeg ikke. Jeg hørte ikke noe fliring da jeg sto der. Jeg husker i alle fall ikke det. Jeg synes det er jævlig stygt, sier mannen.

Han påpeker igjen at han var beruset da hendelsen skjedde.

- Vet du hvorfor man hører latter i videoen?

- Det hørte jeg ikke da. Jeg vet ikke. Jeg hørte verken snakking eller noe annet. Jeg skjønner ikke helt sammenhengen. De kommentarene er ikke helt friske heller. Jeg blir regelrett syk av å se på det selv også. Jeg kan ikke akkurat si jeg er stolt.

- Så det var ikke gjort på artig dette?

- Nei, nei, nei. Jeg er ikke ond. Du kan spørre hvem du vil. Jeg ville ikke i det hele tatt ha godtatt noe slikt faenskap, sier mannen.

Forstår reaksjonene

Fosningen sier han forstår godt at folk reagerer på videoen.

- Hele situasjonen er veldig beklagelig. Hensikten var at dyret ikke skulle plages mer. Det skulle ikke lages noe show av det. Det tar jeg lang avstand fra. Jeg klarer ikke å beskrive det en gang. Jeg skjemmes av hele greia, sier mannen.

- Mange reagerer på videoen. Hvorfor tror du de gjør det?

- Det er stygt å se til. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Med den lyden som er lagt på, så er det fælt å se til. Ingen liker dyremishandlere. Min hensikt var aldri å mishandle dyret. Jeg blir selv forbannet over å se slike ting, forteller mannen.

Han sier at han har fått svært mye pepper etter at videoen først ble spredt på Snapchat og siden ble offentlig kjent i media.

- Jeg forstår at folk er på tuppene, påpeker fosningen.

Mannen forteller at elgen sprang avsted etter at han forsøkte å avlive den. Den skadde elgen ble senere avlivet av viltnemda.

Fosna-Folket har også forsøkt å få kontakt med en annen person som skal kjenne til videoen, så langt uten å lykkes.