Bransjetreffet ble åpnet av bjugnordfører Arnfinn Astad som sa at han var glad for at skolen og kultursenteret kan brukes til mer enn undervisning og sceniske framføringer.

Et dusin utstillere fra halvøya var påmeldt. Den nystartede næringsmiddeltekniske servicebedriften Sikker Mat var også til stede på bransjetreffet.

Det som fantes på bordene viser at Fosen står sterkt, både når det gjelder nytenkning og satsing på tradisjon.

Kjøtt, grønnsaker og fisk

Tore Skånøy fra Bu Villsaulag sier at han synes det er et paradoks at det er de som skal presentere villsauens fortreffeligheter. Den største forekomsten av dette urgamle husdyret er nemlig å finne i Bjugn. Sauebonden mener for øvrig at villsauen både slår hjortevilt og dalasau når det gjelder smak. For eksempel skal kjøttet fra den gamle urrasen ha slått godt an i Italia.

Gjengangere som Solvang Gårdsmat og Romstad Gård var sjølsagt presentert på bransjetreffet. Begge er eksempler på at det går an å treffe lokalmarkedet med gode nisjeprodukter.

Ellers var bredden stor fra urteprodukter fra Harahaugen Gård, Sølgløtt Økologiske Hage og Heggeli Urtehage til torsk fra Frengen Havbruk og sild fra Uthaug Fisk.Sverre Berg hadde med seg produkter fra svin og får. Fosen Folkehøgskole hadde smaksprøver på økologisk dyrkede grønnsaker, blant annet den tidligere så populære pastinakken.

Mesterkokk og opprinnelig bjugning, Inge Johnsen, stakk også innom bransjetreffet. Med hjelp fra kokkeelever sørget han senere på kvelden for at råvarene ble servert til toner fra lokale aktører.