Det melder Torghatten Midt i en trafikkmelding.

– Rute 805 innstiller morgendagen (12/4-23) på grunn av tekniske utfordringer. Alternativ transport med buss/taxi, skriver de.

Videre henviser selskapet de reisende til Torghattens nettsider med mer oppdaterte trafikkmeldinger for de enkelte avgangene med reiseinformasjon.

Rute 805 går mellom Brekstad og Trondheim.

Onsdager går båten fra Brekstad klokken 07.30 (innom Hasselvika og Lensvik), 11.20, 16.05 (innom Hasselvika) og 20.00.

Fra Trondheim går båten 06.20 (innom Hasselvika), 10.20, 14.45 (innom Hasselvika og Lensvik) og 18.45 (innom Lensvik).

Før meldingen om at alle avganger ble innstilt onsdag, kom også meldingen om at de to siste avgangene tirsdag kveld utgår.

– Grunnet tekniske utfordringer innstilles avgang 18:45 og 20:00. Alternativ transport med innleid buss til Lensvik og Valset, og videre med ferje til Brekstad. Reisende fra Brekstad 20:00 henvises til ferje fra Brekstad kl 20:30 over til Valset og over i innleid buss til Trondheim, skriver de.

I en mail til Fosna-Folket svarer administrerende direktør i Torghatten Midt, Mariann Grønseth, på hvorfor avgangene er innstilt.

– Utfordringene med Trondheimsfjord 1 er knyttet til bytte av hovedmotor. På grunn av helligdagene i påska har vi dessverre ikke lykkes med å få tak i eksternt servicepersonell. Disse ankommer onsdag formiddag, og vi vil starte jobben umiddelbart, skriver hun.

Hun forteller videre at fartøyet vil settes i drift så snart som mulig, og at Torghatten Midt forventer at båten er i rute senest fra torsdag 13. april.

– Vi beklager på den sterkeste ulempen dette medfører de reisende. Vi understreker også at dette ikke påvirker avgangene i rute 800, skriver Grønseth.