Åfjordspizzaen som produkt ble unnfanget på Stokkøya under besøket til den danske TV-kokken Claus Meyer. Vertene har knapt vunnet å lufte ut matlukta etter mesterkokkens besøk, før de har satt i gang prosjekter som bygger på ideene til Meyer om god mat basert på lokale råvarer.

Åfjording

Som navnet hentyder har Hassan sin opprinnelse et stykke unna Åfjord. Tilfeldigheter gjorde at han tok over Åfjordskroa, og sia har han holdt seg i Åfjord. Her trives han veldig godt.

– Jeg har blitt godt tatt imot her. Folk ringer og spør hvordan jeg har det og jeg føler meg heime. I Norge har jeg ingen familie, det nærmeste jeg har er de jeg kjenner i Åfjord. Jeg kommer nok aldri til å dra derfra, sier Hadi. Tjuefemåringen er imidlertid en kar med flere jern i ilden, og i tillegg til kroa i Åfjord driver han spisestedet Dinner i det nye butikksenteret på Brekstad.

Blåskjell

Hadi forteller at han først ikke kjente til denne utmerkede ingrediensen, blåskjell, som det dyrkes på tonnevis av i Åfjord. En annen ingrediens, som muligens blir å finne på den endelige åfjordspizzaen, er en slags sjøspinat. Hadi mener skjell er typisk sommermat. Som åfjording er dette en råvare som han har tilgang på dagferskt, i de mengder han og hans fire medarbeidere på hvert av utestedene klarer å omsette.

Service

For kokken og restaurantarbeideren blir det pent lite fritid med to spisesteder som skal bestyres. Det har imidlertid lite å si for matentusiasten og servicemennesket Hadi.

– Jeg liker å jobbe med mat og liker å yte god service til folk. Det er noe som ligger i blodet mitt, sier Hadi. Nå håper han å komme tilbake fra VM-kvalifiseringa og VM-oppkjøringa full av positive impulser.