I alt 270 arbeidsplasser står på spill og 50 av disse er altså hjemmehørende i Fosen, de fleste i Rissa.

Rammes

-Det er et sted mellom 40 og 50 som hører til på Kvithyll. I tillegg er det 4-5 som pendler over Brekstad-Valset til Selva, sier teknisk sjef Harald Hasselvold, som selv opprinnelig kommer fra Hasselvika, men som bor i Selva. Han var med i troikaen med Sofus Selven som bygde opp Elpro. Hasselvold innrømmer det er spennende dager, men ønsker ikke å kommentere situasjonen Elpro nå står oppe i. Selv var han svært sentral i World-prosjektet, skipet som nå ser ut til å bli Nemesis for Elpro og flere til.

Garantier

Det er Nordea bank som må ta den største smellen om det ryker i morgen. Leder i gjeldsnemnda, Morten Ustgård, hadde i går satt en frist til i morgen for å finne en løsning for Elpro. I rettsboken fra Orkdal skifterett, som behandlet Elpro-saken før helga, går det fram at bakgrunnen for begjæringen er manglende innbetalinger fra Fosen Mekaniske Verksteder etter byggingen av The World og Trollfjord. «Selskapets balansemessige situasjon er blitt betydelig forverret i løpet av 2002. Dette skyldes betydelige tap knyttet til FMVs bygging av The World, samt forsinket oppstart og kort byggeperiode for FMVs bygging av Trollfjord», heter det blant annet.

SLITER: Teknisk sjef Harald Hasselvold i Elpro konstaterer at 50 fosninger også ryker ut i arbeidsledighet om det ikke blir løsning i morgen.