Men dersom uforutsette elementer skulle dukke opp, kan det fort gå mye lengre tid før veien åpnes.

Fjellrensk

- Det er egentlig veldig vanskelig å si. Vi regner med at dagen i dag og i morgen går med til bolting, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien i Statens Vegvesen.

Det var tirsdag forrige uke at det gikk et steinskred over fylkesvei 14 ved Måvika i Berfjorden i Roan. Veien har siden da vært stengt. Statens Vegvesen konkluderte raskt med at fjellsiden over veien må renskes for løsmasser. På grunn av utfordrende vær, kom dette arbeidet først i gang på fredag.

Bolting

Etter at fjellklatrere fra firmaet Implenia hadde startet fjellrenskingen fredag, ble det klart at et fjellparti måtte sikres. Dette kalles bolting og går ut på at man borrer bolter inn i fjellet for å holde lagene på plass. Lørdag ble det flydd opp nødvendig utstyr til toppen av fjellet, og søndag startet boltingsarbeidet. Dette er ventet å fortsette både mandag og tirsdag.

Usikkerhetsmomenter

Det som gjør det vanskelig for Statens Vegvesen å si når veien kan åpnes, er at fjellklatrerne kan komme over nye fjellparti som må boltes.

- Da tar det fort mye lengre tid. Dersom vi ikke kommer over nye parti som må boltes, så skal det gå fort å få rensket fjellsida for løsmasser, sier Lien i Statens Vegvesen.

Hull i veibanen

Steinene etter raset tirsdag forrige uke ligger fortsatt i veibanen. I tillegg er det en del stein fra fjellrenskingen. Skredet medførte store sprekker og hull i asfalten.

- Det skal gå fort å ordne dette når vi kommer så langt, sier Lien.

Les mer: Slik er klatrernes utsikt hundre meter over veibanen