Det var klokka 00.22 natt til søndag, at Hovedredningssentralen meldte til poltiet at en fritidsbåt hadde satt seg fast på et skjær ikke langt fra Buholmråsa fyr i Osen.

Uskadd

I båten satt et par, begge i 40-årene, og en hund. Alle var uskadd, men søkte bistand for å komme seg til land. Båten tok etter hvert inn så mye vann at de måtte søke tilflukt på skjæret.

Trondheim

Et Sea-King redsningshelikopter fra Ørland var på vei ut, da det sørgående hurtigruteskipet MS Lofoten ble oppmerksom på situasjonen. De berget ombord de tre skibrudne i en lettbåt og tok dem med inn til Trondheim. Da sto de med vann opp til livet på skjæret.

- Dramatisk

- Det var dramatisk, og vi følte at det var om livet å gjøre, forteller Eivind Lande, kaptein ved MS Lofoten til adressa.no. Han legger til at paret heldigvis hadde med seg en liten lommelykt som gjorde at de fikk øye på dem.

- Da vi fant dem var de i god behold og glad for å bli reddet. De hadde ikke vært lenge i sjøen, men var litt preget av hendelsen selvfølgelig, sier kapteinen til nettstedet.