Etter at Ørlendingen begynte å legge ut historiefortellinger fra vikingtiden med dyp røst, iført vikinguniform og tjukt skjegg, har folk fra hele verden latt seg engasjere av videoene på videodelingsstedet, Youtube. Folk fra hvert eneste kontinent i verden har spilt den av fra til sammen 114 land.

- Jeg er helt overveldet over responsen. Den har blitt delt overalt, og nå også i Kina. Der er internett svært restriktivt som vil si at de har strenge retningslinjer over hva som får vises, så det er stort, forteller han.

Vikinghistorier

Ørlendingen som i dag er bosatt i Sverige jobber til vanlig på Foteviks museum som han selv kaller en vikinglandsby. Her henter han inspirasjon til fortellingene som innebærer hans egne versjoner av mytene fra vikingtiden. Nå roper seerne etter mer, og Olsen kan melde om oppfølgere.

- Det kommer mer allerede neste uke. Jeg skal ta for meg den tredelte mytologiserien som forteller historien om skapelsesberettelsen etterfulgt av gudemytene før jeg tilslutt tar for meg endetiden, Ragnarok.

Rett timing

Han tror grunnen til den enorme responsen, er timingen av videoene. TV-serier som ”Vikings” og ”Game of Thrones” er tydelige eksempler på at folk fortsatt ønsker å bli underholdt av vandrerhistorier, mener han.

- Det er rett tid for dette nå. Folk er sugen på det autentiske, og det har jo alltid vært en god, gammel tradisjon å fortelle historier.

Nord-Korea

Så frem til neste uke får seerne over verdenshjørnene smøre seg med tålmodighet. Og målet til Olsen, det er å nå Nord-Korea.

- Drømmen er å få en visning i Nord-korea, det må jeg få til, sier han.

HER kan du se en av hans populære videoer.