Raaen kommer fra Trondheim, og jobber i dag som rådgiver ved Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Der har han jobbet de siste syv årene. Han har tidligere vært bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Trondheim, og nestleder i oppvekstkomiteen. Han har også jobbet som lærer og inspektør ved Dalgård skole i Trondheim.

Godt fornøyd ordfører

Ordfører Ogne Undertun (Ap) sier at han er svært fornøyd med at Raaen ble foretrukket av et enstemmig formannskap.

- I Raaen får Bjugn en ung og energisk rådmann med ambisjoner på Bjugn kommunes vegne.

- Han har bred erfaring i utredningsarbeid, og et solid kontaktnettverk. Han har blant annet vært tungt inne i prosessen med plasseringen kampflybasen gjennom sitt virke ved fylkesordførerens kontor.

- Vi føler oss trygge på at Raaen kan bidra til videre positiv utvikling i Bjugn, og hjelpe med å løse de utfordringene vi har, sier Undertun.

Takker for tilliten

Raaen selv takker formannskapet for tilliten.

- Den fyller meg med glede, ydmykhet, og arbeidslyst, sier han.

Raaen tar forbehold om at kommunestyret faller ned på samme konklusjon.

- Bjugn har vokst i antall innbyggere, og har en utfordrende demografi. Det er en stor utfordring å tilby gode tjenester til innbyggerne samtidig som kommunen må komme seg ut av en vanskelig økonomisk situasjon. Jeg mener bestemt at det er mulig, og den utfordringen motiverer meg, sier Raaen.

Han bor i dag i Trondheim med samboer og deres fire barn.

- Fosen er en spennende region i vekst, og jeg synes at Bjugn er et flott sted. Kommunen har et variert jobb- og fritidstilbud. Stedet tiltaler meg, sier Raaen.

Det er Bjugn kommunestyre som tilsetter ny rådmann, og den endelige beslutningen om nyansettelse blir fattet ved kommunestyremøtet 23. juni.

Få med deg siste nytt fra Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook,  Instagram og Twitter.