Det sa Hallvar Witzø etter at en fullsatt Kultursal tirsdag ettermiddag hadde hyllet ham for å sette Leksvik på verdenskartet i forbindelse med filmen Tuba Atlantic. Den ga som kjent den unge leksværingen gull i Student Oscar i Hollywood tidligere i sommer.

Witzø har vært i Leksvik noen dager i forbindelse med at Filmbussen har hatt kurs for filminteresserte ungdommer. Filmene som ble laget under dette kurset ble vist i Kultursalen. Det ble også Witzøs prisbelønte film Tuba Atlantic.

- Jeg setter stor pris på at Filmbussen har gått som planlagt. Det er ekstremt viktig at dette opplegget har fått gå som planlagt med tanke på det angrepet som har vært mot ungdommene på Utøya, sa Witzø. Han skrøt av ungdommene som hadde deltatt på filmkurset og som satt i salen.

- Flere av dere har vært med hver gang Filmbussen har vært her i Leksvik, og det er veldig artig å se den utviklingen dere har hatt disse årene. Jeg har sett talenter i alle fire årene, sa Witzø og la til at det ikke finnes noen snarvei suksess og utmerkelser i Hollywood.

Her kan du se en filmtrailer av Tuba Atlantic:

- Man må være bevisst på det man gjør og ha en vilje til å gjennomføre det dersom det å lage film er drømmen. Motivasjonen min er gleden ved å arbeide med film, forklarte Witzø.

- Vi er stolt av deg! Denne utmerkelsen vi vil gi deg er det ikke ofte vi deler ut her i Leksvik, sa ordfører Einar Strøm da han overrakte Hallvar Witzø et blått glassfat med kart og kommunevåpen på. Han kvitterte med å takke og skryte av både enkeltpersoner, kommune og fylke.

- Jens Ole Lindgjerdet er en person jeg setter veldig pris på. Hadde han vært her i dag skulle jeg ha gitt ham ei kakskive med brunost på! Og til Stranda Mannskor som jeg er en stor fan av: Jeg var veldig stolt av dere da dere sang i Hollywood foran storkaran og viktigperan i L.A. Men jeg beklager at dere ikke er med i rulleteksten på filmen. Der har det skjedd en glipp. Til dere som vil lage film vil jeg si at Nord-Trøndelag er det mest kulturvennlige og støttende fylket jeg vet om, og Tuba Atlantic kunne jeg ikke ha laget uten å ha kommet fra Leksvik, skrøt Hallvar Witzø. Filmen skal nå være med i konkurransen om den ”voksne” Oscar-statuetten. Om nåløyet til Student Oscar var trangt så er det som ei låvedør sammenlignet med sjansen til å nå opp blant de virkelig store filmskaperne i den øverste divisjonen i Hollywood.

Filminteresserte kan vente flere opplevelser signert Hallvar Witzø. Nå går han svanger med en spillefilm hvor manusforfatteren er den samme som for Tuba Atlantic. Han har også flere andre filmer på beddingen.

Filminteresserte kan vente flere opplevelser signert Hallvar Witzø.