Det er mange vedtak som må gjøres når Leksvik og Rissa skal bli en kommune. Blant dem er valget av ny kommuneblomst. I dag har Leksvik ask som sin kommuneblomst, mens Rissa har kusymre.

Gir gjerne bort planter

I dag gjorde fellesnemnda for Indre Fosen et enstemmig vedtak om at ramsløk (Allium ursinum) skal være den nye kommunes kommuneblomst.

- Ramsløken vokser vilt i Leksvik. Det vet jeg ikke om den gjør i Rissa. For mange år siden tok jeg med meg noen planter fra Storfosna, og nå vokser den vilt i hagen min. De som vil kan komme og få noen planter hos meg, sa Vegard Heide fra Rissa MDG da fellesnemnda behandlet saken.

Lukter kvitløk

Ramsløk er en plante som brukes i matlaging. Bladene kan brukes i salater og som krydder i suppe og til spinat.

Ramsløk er en opp til 50 cm høy plante som lukter av kvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante og skogen fylles med en intens lukt av kvitløk. Løken som hører til hver stengel, har vanligvis bare to løkblader, og begge fortsetter oppover i urtebladsskiver. Ramsløkens blader er mye tynnere og dypere grønne enn hos andre løkvekster.

Ramsløk vokser i skyggefulle bar- eller løvskoger. Finnes i lavlandet langs kysten fra Østfold til Trøndelag, skriver Wikipedia.

Bladene til ramsløken kan forveksles med bladene til liljekonvall.