Navn: Ann-Berit Nervik

Alder: 47

Bosted: Skankegrenda, Ørland kommune

Sivilstand: Gift

Yrke: Hjelpepleier

- Hva opptar deg mest for tida?

– Det er nok kommunesammenslåing. Som hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Ørland kommune har det vært en del møter for å representere de ansatte i kommunen. Det er viktig at de får vite det de skal, og bidra i prosessen.

- Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg traff en erviking og da ble det flytting hit. Egentlig skulle vi flytte til Ervika, men det var ikke ledig hus der, så derfor endte vi opp i Skankegrenda. Det har vært supert.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg gikk Mefjellrennet for to år siden. Et renn på seks mil er kanskje en idrettsprestasjon? Jeg vet ikke om det blir til at jeg går rennet flere ganger, men det var artig.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Fru Inger fra Austrått. En fantastisk dame med sine positive, og også negative sider. Hun har betydd masse for Ørlandet på veldig mange vis.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til det på middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Her er det to muligheter. Florence Nightingale, som er grunnleggeren av moderne sykepleie og en sterk kvinne ville vært veldig interessant. Ellers ville jeg invitert Donald Trump for å fortelle ham ansikt til ansikt hvor teit jeg synes han er. Serveringen måtte blitt livretten fårikål. Det er jo en norsk tradisjonsrett også.

- Hva er en perfekt dag på Fosen for deg?

– Det må bli nesten som tidligere i påska. Solen steker, ski på føttene og fantastiske løyper. Løypenettet i Bjugn i år har vært fantastisk. Lavvoliv med familie er bra.

– Hva ville du endret om du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Først ville vi brukt litt tid på et lite rettskrivingskurs. Så skulle vi hatt en diskusjon om nøytralitet og hvordan å vise frem bredden i ulike synspunkt i avisa. Det tror jeg hadde styrket journalistikken.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Kaill og unger. Ungene er første prioritet. Han har en sønn fra før så jeg er så heldig å ha tre barnebarn også. Familie er flott.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Yr-appen på telefonen. Den er meget godt brukt i påska.

- Når gikk du sist på ski?

- Det ble flere turer i påska. Det er et par år siden sist det har blitt så mange fine turer som denne sesongen.