Hjørdis og Nala er to afrikanske dverggeiter som til daglig skal gå på et inngjerdet beite i Sør-Modalen i Indre Fosen. Nå har de to geitene stukket av, og eieren Beathe Stjern Rokseth lurer på hvor de kan ha tatt vegen.

Kan ha blitt skremt

- De forsvant fredag formiddag mens vi var borte. Noe må ha skremt dem, for de har sprunget rett gjennom det elektriske nettinggjerdet. De pleier ikke å stikke av når de bryter seg ut, så noe må ha skjedd. Det var noen som så snurten av dem på en traktorveg sørøst for gården, men de rakk ikke å få tak i dem. Det er bare to uker siden vi flyttet hit til Sør-Modalen, forteller Rokseth.

- En veldig sosial type

Hun har vært ute og leitet etter geitene hver dag, men uten resultat. Nå håper hun noen av Fosna-Folkets lesere kan ha sett noe til de to rømlingene.

- Nala og Hjørdis er søstre, og de er fire år gamle. De har øremerker og halsbånd. Nala, som er den mørkeste av dem, er den som er mest tam. Hun er en veldig sosial type og kan komme bort til folk. Hjørdis er mere sky, men hun følger etter Nala. Før eller siden må de komme fram til en veg eller til folk dersom de er i live, sier den bekymrede geiteeieren.