Det skriver kommunen i en pressemelding onsdag. I forrige uke fikk ti personer bosatt i Indre Fosen kommune påvist korona.

Nå ber kommunen om at personer som bor sammen med en smittet person unngår aktiviteter og fritidsaktiviteter i sju dager, uavhengig om personen er vaksinert eller ikke.

26 personer har testet positivt for korona på hurtigtest så langt denne uken, skriver kommunen i pressemeldingen.

– Blant annet en elev ved Åsly skole og en ved Johan Bojer videregående skole. Medelever har fått beskjed om å ta hurtigtest. Disse kan hentes gratis ved Rissa legekontor, skriver kommunen.

Testresultatet fra en hurtigtest, må bekreftes ved en PCR-test.

Her er de nye anbefalingene i Indre Fosen kommune:

  • Unngå deltagelse i sosiale aktiviteter/fritidsaktiviteter dersom du bor sammen med en smittet person. Dette gjelder i 7 dager fra den smittede fikk symptomer eller fikk påvist smitte, uavhengig av om man er vaksinert eller har symptomer.

  • Forsøk å ha økt avstand til kolleger på arbeidsplass.

  • Daglig testing de første tre dagene av husstandsmedlemmets sykdomsperiode i de tilfeller der det ikke er mulig å tilrettelegge på arbeidsplassen. Dette er særlig viktig for personer som har kontakt med personer som er i økt risiko for alvorlig forløp av covid-19, for eksempel helsepersonell som jobber med sårbare pasientgrupper.

  • Ikke dra på besøk på sykehjem eller til andre med økt risiko for alvorlig sykdomsforløp.