- Jeg vil egentlig si at jeg ble inspirert etter debuten på mitt første karatestevne. Det var kjempeartig å se hva man står opp mot, sier Mikael Skomsvold.

Han er den første utøveren som har representert Bjugn karateklubb i konkurranse. Han tok bronse i sitt første stevne.

Ny sponsor

Styreleder i Bjugn karateklubb, Stig Ove Storvik, forteller at ny sponsor har gjort det mulig for klubben å dra på stevne for første gang.

- Det nye samarbeidet vi har med Ørland sparebank gjør at vi har fått til å sende en utøver med trener på stevne for første gang, sier Storvik.

Turen gikk med fly til Stavanger or deretter videre til Bryne der Skomsvold og hovedtrener i karateklubben, Bjørn Tore Storsten, bodde i helga.

- Det var kjempefint å være sammen med store deler av karatemiljøet var samlet, sier Skomsvold.

Deltakere i karatestevnet i Bryne samlet på matten. Foto: Bjugn karateklubb

Fullkontakt

Karateklubben ble offisielt startet med eget styre i fjor, men har holdt på i flere år før den tid.

- For oss er det en milepæl å ha vår første utøver som konkurrerer under klubbens fane. Vi er en klubb med 35 medlemmer fra 8 år og oppover, sier styreleder Storvik.

Klubben er del av Norges kyokushin karateorganisasjon. Karatestilen er fullkontakt, med begrensninger for utøvere under 18 år.

- I min aldersklasse har vi det som heter begrensning. Vi har leggskinn, tannbeskytter, hansker og hjelm. Det er ikke fullkontakt mot hodet. Der bare toucher vi for å markere kontakt, men følger ikke gjennom med slag og spark, forklarer Skomsvold.

- Kamptrening som sparring er en del av terningen vår. Man får føle på kroppen hvordan det er å konkurrere, men også å beskytte seg selv. Vi sparrer som regel en gang i uken, forklarer Storvik.

Mikael Skomsvold tok bronse i helgas stevne i Bryne. Foto: Bjugn karateklubb

To spark

Utøveren som representerer Bjugn karateklubb vant sine to innledende kamper og var dermed kvalifisert til semifinale.

- Det var seks deltakere i min aldersklasse. Vi hadde to innledende kamper og de som vant begge gikk videre til semifinalene. forklarer Skomsvold.

- Det virket ganske jevnt til motstanderen min traffmed to spark mot hodet. Det var to spark og så var det over. Man får poeng for treff mot hodet, og etter to poeng er kampen automatisk avgjort. Da ble utfallet som det ble og det ble med bronse, sier han.

Styremedlem

Selv om han ikke er fylt 18 år, og dermed kan konkurrere uten begrensning enda, sitter Skomsvold i karateklubbens styre.

- Jeg er et av medlemmene som har vært med i klubben lenge, siden tiden rett etter oppstarten. Det er kanskje grunnen til at jeg er kommet inn i styret, forteller Skomsvold.

Karateklubben filmet semifinalekampen til Skomsvold. Dermed kan man gå gjennom videoen og ta lærdom fra kampen videre.

- Jeg håper det ikke blir lenge til neste gang jeg får være med på stevne. Det var kjempeartig å føle på nivået. Det er surt å gå ut, men man må bare trene hardere mot neste gang. Jeg hadde en veldig god opplevelse, sier Mikael Skomsvold.