Flere bomstasjoner og høyere avgifter i 2012, gjorde atnorske bilister betalte 3,4 milliarder mer i fjor enn i 2011, melder VG.

Avisen skriver at det i 2011 ble betalt 9,1 milliarderkroner i bompenger, mot 12,5 milliarder i 2012. 12, 5 milliarder fordelt påalle norske bilister utgjør et gjennomsnitt på 3950 kroner per personbil.

Det er rapporten ”Eksempler på beregninger ved kostnader ved bilhold” fraOpplysningsrådet for Veitrafikken AS (OFV) som nå leverer disse tallene.

Rapporten forteller at bompengene har økt med 966 prosentsiden 1991.

Administrerende direktør i OFV, Øyvind SolbergThorsen, sier til VG at han tror bompengekostnadene vil øke med ytterligere énmilliard kroner i løpet av i år.

– Vi ser at flere og flere aksepterer bompengersom finansieringsform - fordi det innebærer bedre veier raskere enn ellers. Detvi synes er mindre greit i denne sammenhengen er at vi faktisk har fått enekstra bilavgift som utgjør så mye som 12,5 milliarder kroner. Og dette er påtoppen av allerede høye bilavgifter. Bompenger og andre bilutgifter må seesunder ett, sier Thorsen til VG.