Årets rødrusskull ved Fosen videregående skole stiller opp som bøssebærere i vårens store innsamlingsaksjon.

God sak

–Vi satt oss som et mål å samle inn minst tusen kroner hver før vi sier oss fornøyde. Rødrussen synes det er veldig bra å kunne bidra til noe så viktig her i samfunnet. Kreftforskning gjennom mange år har nå ført til at to av tre overlever, sier russepresident Siri Kvam. Sammen med arrangementansvarlig Kenneth Sandvik oppfordrer hun så mange som mulig å støtte «Krafttak mot kreft» når de går med bøssene i uke 11.

«Krafttak mot kreft» har vært en viktig aksjon for Kreftforeningen i over to tiår. Aksjonen har bidratt til økt bevissthet om kreftsaken og bevilget penger som har gitt konkrete resultater, primært til kreftforskning.

60 bøsser

Temaet for Kreftforeningens landsomfattende innsamlingsaksjon «Krafttak mot kreft» i år er forskning på kreftformer som få overlever. Blant annet bukspyttkjertelkreft, lungekreft og kreft i spiserøret. Tidligere har det vært forsket på eldre med kreft, ungdom med kreft, samt de mest vanlige kreftformene som har en større overlevelsesprosent. Det er 60 rødruss ved Fosen videregående skole og alle har fått en bøsse hver.