Problemer knyttet til å få ned pælene lenger inn i havnebassenget, har ført til forsinkelser med å ta i bruk den nye terminalen.

- På rett plass 9. november

Nå har arbeidet rundt dette, ført til at mulighetene får å nå den gamle terminalen har blitt begrenset. Entreprenør FosenHus AS har greid å forsere litt, og derfor blir flyttingen av trafikken også litt tidligere enn først antatt, opplyses det om fra Roger Lund i Ørland kommune.

LES OGSÅ: * - Vi har støtt på utfordringer* Dette er den nye hurtigbåtkaien

- Målet til Ørland kommune er at nykaia skal være på rett plass torsdag 9. november. Tidsmarginene er minimale.  Dette krever da at vi har værgudene på vår side. Med de utfordringene vi hadde sist, så håper og tror jeg det vil gå både bedre og lettere denne gangen, legger Lund til.

Nattligge ved nykaia

Forut for dagens anløp har Ørland kommune derfor bestemt blant annet følgende:

* Trafikken flyttes til nykaia ved Brekstad Godskaia fra kl 12.00 på søndag 29. oktober.*  Anløpene fra klokka 13.10 på søndag 29. oktober og utover uka, fram til nytt varsel kommer, vil skje fra nykaia.* Båtene må ha nattligge ved nykaia.* Det vil bli merket bussholdeplass på kaia som tidligere.* Brekstad kai vil bli stengt for parkering.* Ørland kommune merker i dagens ventehall og inngangsdører.* Ørland kommune vil ha en uniformert person (teknisk vakt) på gammelkaia ved hvert anløp. * Ørland kommune anmoder om at parkeringen skjer vest for kulturhuset.

Kansellerer

Det kan ellers legges til at Kystekspressens anløp av Edøy klokka 16.55 søndag kanselleres grunnet værforholdene.