Sjølve hovedpoenget med Ørlandsdagene er avviklinga av Ørland Sparebank Cup. Der møtes fotballspillere fra hele Midt-Norge til dyst i flere dager. Utenom kampene skal det imidlertid være fritidstilbud som favner både deltakerne, lokalbefolkning og tilreisende. Lørdag blir det rigget en stor scene ved Gullmorken nederst i gata og gata stenges av. Her vil en finne langbord, benker og stoler samt sild og tilbehør fra middagstid og noen timer framover.

Familieshowet har mange kjente lokale artister: Black Fire, Øystein Erkedal Hegvik og Mari Hegvik, Longleiks - langeleikgutta er fire på langeleik, en på tromme. De spiller vanligvis grungende metall, men alternerer her med folkemusikk. Ørland Barber Shop Quartet er ikke seine om å by på seg sjøl og de tar en bolk. Stine S. Hegge - opptrer med sang & trompet. Blueskompaniet er Tore Røstad med allstarkomp. Vokalt er det forsterket med Vivian Hoff, Mary-Ann Hoff og Grethe Eid fra Uthaug Songlag.

Celine fra MGP Junior kommer og det hele avrundes friskt av Stella Mwangi. I pausen er det ørlandsreklame på storskjerm. Zumba er en av den senere tids farsotter som heller ikke har unngått Ørland. Talentkonkurransen for barn har fine premier. Karina Dahl spiller på tivoliet fredags kveld og lørdag spiller Soulmates, et drivende godt soulband. Lindströms Tivoli blir værende under hele Ørland Sparebank Cup og Ørlandsdagene.

Her er Stella Mwangi fra årets MGP:

Foto: Bjørn Opsahl