Vanvik vant 2-5 i Trøa. Det lyder stygt, men det var ingen 2-5-kamp på kunstgresset. 70 minutter av kampen var jevnspilt.

«Drittmål»

Gangstad blir sittende lettere frustrert på banen etter kampslutt. Fra kneet renner det blod. Slik skal det være etter et lokaloppgjør mot Vanvik. De to klubbene i gamle Leksvik kommune har alltid vært rivaler. Disse oppgjørene har alltid hatt litt ekstra betydning. Spillerne tar kanskje i litt mer i duellene.

- De spiller ikke ut oss, påpeker Gangstad.

Han beskriver baklengsmålene som «drittmål».

- Det blir ikke scoret et eneste ordentlig mål, påpeker Gangstad.

Og det var ikke akkurat bare mål for evigheten som ble scoret i Trøa fredag kveld. I hvert fall tre av fem Vanvik-mål var innom en Leksvik-spiller før den gikk inn. Leksviks scoringer var da heller ingen potensiell Youtube-hit. Men mål er mål, og det er det som til slutt teller.

Ballmiss

Leksvik fikk en stor sjanse tidlig i kampen ved Bjørn Øyvind Høyer. Resten av 1. omgang var relativt jevnspilt. Både Leksvik og Vanvik er lag som prøver å spille fotball. Før hvilen var Vanvik mest giftig på kontringene, og det var bortelaget som til sammen skapte flest store sjanser.

Leksvik hadde flere stygge balltap på egen banehalvdel, og det var nettopp dette som også var årsaken til 0-1. Martin Fjeldvær kom helt alene med Leksvik-keeper Mats Cato Waade Kjørsvik og sendte vanvikingene enkelt i ledelsen. Like før pause fikk hjemmelaget noen farligheter, uten at disse ble omsatt i tellende resultat.

Leksvik-press

I pausen måtte Leksvik bytte keeper på grunn av en skade. Inn kom Daniel Grøntvedt som ikke har stått i mål for A-laget på sju-åtte år. Vanvik hadde en avslutning i tverrliggeren helt i starten av 2. omgang. Deretter dominerte Leksvik kampen. Vertene var spesielt farlig på kontringene.

Raske Bjørn Øyvind Høyer ble flere ganger spilt gjennom i bakrom ute på vingen. Etter 53 minutter fikk Thomas Lerstadgrind en kjempesjanse på et innlegg fra Høyer. Headingen fra kloss hold gikk like utenfor.

En time ut i kampen ble nevnte Høyer felt inne i feltet. Dommeren dømte straffe og Martin Giskås Sætre satte ballen sikkert i mål. 1-1.

Kalddusj

Leksvik fortsatte presset etter utligningen, men etter 67 minutter kom kalddusjen litt ut av ingenting. Daniel Raudberget fyrte av fra utenfor 16-meteren. Leksvik-keeper Grøntvedt var uheldig og glapp ballen, og Vanvik gikk opp i ledelsen 1-2. Da var det kveld for hjemmelaget. 1-3 kom bare fire minutter senere.

Denne gang var det Johannes Kvalvik Hindrum som scoret på et nytt langskudd. Denne var imidlertid utagbar for keeper Grøntvedt. Etter 75 minutter var det definitivt slutt. Jørgen Skjærvø Kvitland la på til 1-4 for bortelaget.

Trøstemål

Mot slutten av kampen ble det skikkelig Hawaii. Det var vidåpent i begge ender. 11 minutter før slutt pådro Leksviks Martin Giskås Sætre seg sitt andre gule for kvelden, og etter en påminnelse fra sidelinja ga dommeren ham det røde kortet. 85 minutter ut i kampen satte Vanviks Stian Rosvoldaune inn 1-5 på et skudd som gikk via et Leksvik-bein.

Hjemmelaget fikk imidlertid et trøstemål på overtid etter rot i Vanvik-forsvaret. Sander Berg fikk god tid og banket inn 2-5 i det åpne målet.

- Artig

- Det var en ruskete kamp av oss. Det var ikke som i siste kamp mot Åfjord. Ingen stor match, men det er viktig å vinne på de dagene og, påpeker Vanvik-trener Hallvard Solem etter kampslutt.

Han beskriver kampen som tett og jevn. Et typisk nabooppgjør.

- Det er artig med lokaloppgjør mot Leksvik igjen, påpeker han.

Etter en ny borteseier har Vanvik fått en strålende start på sesongen. Seks poeng på to bortekamper er ikke verst for vanvikingene som i fjor slet på nedre halvdel.

Nedtur

Leksvik vant 2-0 i første kamp mot Byneset. I så måte ble tapet mot Vanvik en nedtur.

- Dere hadde initiativet tidlig i 2. omgang. Tålte dere ikke å få 1-2-målet imot?

- Vi fikk en ordentlig en på trynet der, sier Leksvik-trener Gangstad.

Han føler ikke at de møtte et bedre lag fredag kveld. Gangstad er imidlertid skuffet over drittmål imot og enkle feil.