Jeg er utvekslingsstudent i Minnesota, USA dette skoleåret, og bor nærmere bestemt i byen Minneapolis. Her trives jeg kjempegodt hos en amerikansk vertsfamilie med røtter fra Norge. Det er litt ironisk egentlig. Jeg søkte meg til USA for at jeg ville lære om den amerikanske kulturen, også kom jeg til den aller mest norske staten med de mest norske folka og det mest norske klimaet en kan tenke seg. Det har faktisk hendt at jeg av og til lar vær å nevne at jeg er fra Norge, bare for å unngå og måtte stå i en halvtime å prate om all familien de har i Norge. Men det er litt morsomt også da. Jeg føler meg liksom litt mer hjemme.

Jeg går på en amerikansk high school med nesten like mye drama som på film. Skolen er veldig annerledes fra den norske. Lærerne har eget klasserom, så det er elevene som må gå fra rom til rom i stedet for lærerne. Jeg går på en ganske liten skole i forhold til hva som er vanlig her (1400 elever), men den er mer enn stor nok når man sammenligner den med Rissa VGS med 200. Her teller lekser, prøver og prosjekter alt, mens muntlig aktivitet i timen absolutt ingenting. Sportene er i gjennom skolen, noe som jeg synes er mye mer praktisk da man kan gå rett til trening etter siste time på skolen. Jeg er med på hva vi her kaller Nordic Skiing, som altså er langrenn. Alle har hørt om Bjørn Dæhlie, og de synes det er stas og ha en norsk med på laget! Skirenn sesongen er i gang, og jeg synes det er kjempe gøy!

Nå er juleferien kommet her i Minneapolis. Annethvert hus har blinkende julelys i interessante farger og dekorasjoner, det er juleparader i byen hver kveld, vi har et godt lag med snø på bakken, og julegavene er unnagjort, så nå er vi snart klare for jul! Det blir spennende og interessant med en amerikansk jul, men også litt trist og ikke feire norsk jul hjemme med familien. Den 27. desember reiser jeg til New York City, og skal være der over nyttår. Det gjør jeg sammen med 200 andre utvekslingsstudenter fra hele verden, så det blir spennende!

Hilser til 2ST på Rissa VGS, familien og alle andre kjente i Rissa og på Fosen!

God Jul og Godt Nyttår !

Bildet er av meg og vertsfamilien min en snøfylt dag i desember (meg i svart dunjakke til venstre).

Klara Evjen Seim

Bor du fast eller er på et lenge opphold i utlandet? Send oss gjerne en julehilsen til din familie og venner i Fosen. Hilsningen kan sendes til redaksjonen@fosna-folket.no