Det er Ragnar Schanche, tidligere elev ved Opphaug skole, som har bidratt med dagens bilder fra skolen. Schanche har flyttet langt siden skoledagene, da han i dag er bosatt i Khon Kaen i Thailand.

Stor krets

Bildene han har sendt oss er fra 1950-tallet og tidlig påfølgende tiår.

De første bygningene ved dagens skole ble reist i 1913. Skolekretsen har siden 1958 omfattet i tillegg til selve Opphaug, også alle de østlige delene av Ørland - fra Døsvik og Innstrand ved Bjugnfjorden til Austrått og Ottersbo ved Stjørnfjorden. Etter at Uthaug skole ble nedlagt i 2006 har også skolen overtatt den kretsen.

Flere byggetrinn

Ørland kommuner opplyser følgende om Opphaug skoles utvikling:

«Opphaug skole består av flere byggetrinn. 1921-bygget var opprinnelig en kombinert skole og lærerbolig. Etter ombygging og restaurering er etter hvert hele bygget tatt i bruk til undervisning og som lokaler for skolefritidsordningen. 1961-bygget har også gjennomgått et betydelig restaureringsarbeid, senest før skoleåret 2008/2009 da det ble utvidet med ekstra undervisningsarealer, nye garderober, ombygging av personalrom og elevkantine. Aktivitetsbygget (1978) rommer gymsal, garderober, scene, kjøkken, lager og tilfluktsrom.»

Har du selv bidrag til denne spalten?Send det på på mail til: terje.dybvik@fosna-folket.noPer post: Fosna-Folket, 7129 Brekstad

Om dette motivet forklarer Ragnar Schanche: «Senere på barneskolen fikk vi Andersen som lærer. Han var i tillegg også inspektør for alle de andre skolene på Ørlandet. I noen tilfeller fikk vi være med på disse turene. Dette bildet er tatt på en tur til Storfosna og Kråkvåg. Da var det ikke noe ferge, så det ble reise med en båt som ikke var så stor. Det var tydeligvis populært å drikke Solo.»